kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

annorlunda lördag

Publicerad 2014-03-29 20:26:22 i Allmänt,

Idag har det varit en skön dag trots förra natten. Vaknade lite före 1 av att killen grät i sitt rum och eftersom jag aldrig brukar direkt rusa dit, så kollade jag läget en stund men eftersom han inte somna om så gick jag in i rummet. Kände medsamma att det luktade spyor. La på lite lampor i tamburen för att kolla hur det egentligen såg ut och rätt hade jag. Hela sängen och hela killen var full av spyor. Lyfte upp killen, väckte sambon som fick klä av honom och lägga torr blöja medan jag plockade fram handdukar att lägga i vår säng som underlag eftersom det var där som Nicholas skulle fortsätta sin natt. Sambon däremot fick ta plats i gästrummet eftersom det blir så trångt om vi alla sover i samma säng. Sov dåligt egentligen hela natten, väntade bara att Nicholas skulle spy igen (vilket som tur aldrig hände). Killen vaknade 7.00 och låg i sängen pratande och sjungande, men som tur somna han om kl 8.00 och blev väckt 9.20 av pappan i huset som skulle till frissan.
Anyway. Killen var glad och pigg på morgonen och har inte spytt sen inatt. Nu sover han i sin egen säng och skall bli intressant att se hur natten går. Har varit på kaffe till hembageriet med Moca, Elin och Abbe. Trevligt att hinna prata barnfritt emellan. Sedan for jag via butiken hem och började städa. Älskar solen och det enda negativa med den är att allt skit syns precis överallt. Men så länge som jag får sol så kan jag leva med det. 😎 Så nu är golven tvättade och städningen fortsätter imorgon med dammtork. Får ju inte glömma heller att jag hade en hel del sängkläder med mera att tvätta, men det är även så skönt att kunna hänga ut dom och torka! Och en rask promenad har vi hunnit med.. Så med andra ord har det varit en trevlig lördag 😊
Nu njuter jag av tystnad eftersom sonen sover och sambon e på bastukväll. Tänker gå tidigt och lägga mej och ladda "batterierna" 😴 tröttheten fortsätter..

härlig söndag

Publicerad 2014-03-23 21:48:16 i Allmänt,

Vet inte när jag har njutit av en söndag så mycket som jag gjort idag. Fick efter många veckors paus ha en sovmorgon och ett färdig dukat morgonmål. Efter lite byktvätt for vi på kaffe till grannarna. Klockan 12 kom en vän på extempore besök och vi for iväg på en 5 km rask promenad, även Nicholas fick komma med :) han tycker om att åka vagn. Så roligt att få promenad sällskap! Efter powerwalken bjöd jag henne på kaffe medans Nicholas fick bli ute och vila. Sedan råkade vi båda ha ärenden till butiken så vi gjorde varandra sällskap innan hon åkte tillbaka till Ingå.
Hemma blev det matlagning och när vi ätit for vi iväg till hallen var jag torkade bilen inuti av damm och dammsugade den medsamma. Samtidigt underhöll sambon sonen och tvättade bilmattorna och sköljde av vagnen. Bilen blev som ny och så även vagnen. När jag gjort mitt med bilen, sköljde sambon även av den. Såå skönt med en ren bil både inuti och utifrån. Kan här emellan berätta att det brukar vara sambon som får sköta allt gällande bilen men idag fick jag någon typ av energikick som inte gick att motstå 😎
Anyway, energikicken fortsatte då vi kom hem.. Smörjade hjulen på vagnen och kom med otroligt bra idèer gällande vårt gårdprojekt. Hmm, såna här dagar lever man länge på 😄
Trots det behöver kroppen vila och det är åter dags att lägga sej och imorgon stiga upp för en ny arbetsvecka.

Tack och godnatt 😴

första hjälp, snacks och motion

Publicerad 2014-03-22 20:54:00 i Allmänt,

Idag fortsatte första hjälpen 9-16.00, varefter det fick bli lite ohälsosam mat (franskisar, knackorv och köttbullar i ugnen). Sedan for vi hela familjen på en rask promenad och därefter till butiken för att handla kvällens snacks:
 
Lite hälsosammare snacks denna helg. Sitter bra eftersom jag bland annat drabbats av allergi/flunssa så jag har inte kunnat motionera normalt på någon vecka. Nu blir det hoppeligen förändring i det igen. 
 

galen vecka

Publicerad 2014-03-20 21:02:21 i Allmänt,





några bilder från helgen :)

Veckan har varit fullspäckad. Måndagen blev det övertid och efter det promenad och kaffe hos Mico. Tisdagen åter övertid och skola genast efter jobbet. Onsdagen tog jag ut 30 min övertid och bara njöt av att vara hemma den kvällen. Idag åkte jag raka vägen till Tapiola för akupunktur och bakade några former med bröd. Helgen fortsätter lika och på söndagen tänker jag typ bara slappa och vila.
Onsdagens spinning fick bli eftersom min hosta fortfarande är GRYM. Hoppas på en förbättring till nästa vecka så jag kommer igång igen. Nu skall jag dra fram morgondagens kläder färdigt och söka mej i säng. Bland annat första hjälp på agendan imorgon 15.30 --> och jobb före det förståss :)

sol utomhus = jag vila inomhus

Publicerad 2014-03-12 14:44:34 i Allmänt,

Sjukledig IGEN. Försöker nu få utrett vad det beror på att jag är så himla ofta sjuk. Som tur så har jag möjlighet till arbetsläkare var man får bra service och var man märker att dom är intresserade att hitta "felet" på en. Så idag har jag varit på lung- och bihåleröntgen. Imorgonbitti får jag åter åka till Olars för att ta blodprover eftersom dom måste tas på morgonen. Nu ligger jag och vilar i sängen under en skön filt.



Har även nyss ätiti dagens lunch/middag som bestod av bröd med sallad, ost, skinka och gurka. Som tillägg lagade jag äggröra åt mej. Även vatten som dricka och ett glas med mangopiimä.



Fullspäckad lördag

Publicerad 2014-03-08 19:53:02 i Allmänt,

lördagen började som sagt med frissa besök och kan småningom kalla mej "blond" igen efter ca 4 år som "brunett"



efter frissan for jag via butiken och handlade bland annat tulpaner åt mej själv kvinnodagen till ära ;)



när jag kom hem och hade älgsteken kokandes på spisen, var det dags att lägga upp spegel som jag köpte från ikea förra söndagen



..förut har väggen varit helt tom. Vill också dela med mej en annan bild från vår hall som förut varit utan mattor och även blomman med (egentliga) datorbordet är på ny plats. Även köpt från ikea men säkert ett år sedan och hittills har det bara stått och samlat damm i gästrummet.



Nu ligger jag i sängen och myser med Nicholas, som har 40 graders feber. Hoppas på en tillfriskning under natten.

Så gonatt på er allihop och trevlig kvinnodag 💐

Mar. 07, 2014

Publicerad 2014-03-07 21:23:21 i Allmänt,

Dagen startade lite annorlunda då jag hittade denna lilla kille i tamburen efter att jag klargjort mina morgonsysslor i vessan 😍


Varför han hade sin cykelhjälm på huvudet vet jag inte..

Efter jobbet körde jag raka vägen till Tapiola för att gå på min andra akupunktur behandling för ryggen. Och på hemvägen stannade jag i Kyrkslätt Citymarket för att handla lite kvällsgott men gjorde också ett fynd på denna resa:


Nämligen dessa stövlar för ENDAST 15€!!! Normalpris 59,90€. Så jag kunde inte motstå frästelsen trots att dom är storlek 38 och jag behöver vanligtvis storlek 39. Men dom kändes inte sååå små 😓 hopas dom sätter sej enligt foten min och att jag inte behöver ångra mitt köp. Snart blir det sängdags igen och imorgonbittin ett besök till frissan för att fylla på lite ljusa slingor.
Tack och Godnatt 🌠

allmänt

Publicerad 2014-03-04 20:40:58 i Allmänt,

Måndagen startade som vanligt med jobb, arbetstiden är för mej dagligen 8.25-16.00 så det betyder väckning redan 6.30 för att hinna med morgonsysslorna både för mej och Nicholas. Som tur får killen morgonmål i gruppis eftersom vi måste starta hemifrån 7.35 senast, så att jag hinner köra till Sjundeå. Hemma är jag alltid kl 16.30 om sambon hunnit söka N. Onsdagarna jobbar jag tillfälligt till 16.30 och efter jobbet kör jag raka vägen till Ekenäs (Active Sport Club) för att dra en 60 min spinning 17.30-18.30! Eftersom det blir övertid varje onsdag så slutar jag på fredagarna redan 15.30 vilket är jätte skönt.
Nåh, igår skulle det bli rask promenad med en vän på kvällen men blev tillfrågad till Sportfigur för att hoppa in och dra en 60 min spinning. Så snäll som jag är ställde jag upp och drog snabbt en biceps & triceps träning efteråt + lite magmuskler. Skönt efteråt även om det kändes väldigt trögt innan. 700 kcal fattigare :)
Tisdagarna efter jobbet kör jag typ raka vägen till Axxell i Karis för att själv studera lite 17-20.00. Så ni kan förstå att jag inte hinner med så mycket annat i veckorna. Dom kvällarna som det verkligen inte är något program är det väkdigt skönt att bara vara och göra ingenting (förutom städa huset, det går ju inte att undvika.. tyvärr)



pigg brud påväg på jobb, i wish!
Godnatt 😴

överraskning

Publicerad 2014-03-02 09:11:00 i Allmänt,

En vecka passed by igen. Veckan gick som normalt: skola på tisdagkväll och jumppa på onsdagkväll. Enda som skillde denna vecka från dom andra var att det väntade en överraskning hemma åt mej på torsdagkväll.

Har redan en tid sagt åt sambon att när vi får vår nya soffa så skall jag även ha ett nytt vardagsrumsbord. Och för en gångs skull har han faktist lyssnat på vad jag sagt eftersom han överraskade mej med att köpa ett begagnat åt mej. Precis sådant som jag sagt att jag vill ha :)



en bild på det gamla bordet..



och en bild på det nya bordet ;)

Nu är det bara nya soffan som fattas. Men eftersom den också kommer att vara begagnad så vet jag inte ännu när vi får den. Har alltså en bekant som säljer sin soffa bara hon får sin föredetta bosrad såld, och när den blir såld så vet ingen. Men sen när den bkir såld så får vi köpa hennes vita läder soffa! Can't wait :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela