kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

Update

Publicerad 2013-07-31 21:38:19 i Allmänt,

Veckoslutet har alltså tillbringats i Åland medan Nicholas har varit med sin mommo som varit så snäll och ställt upp som barnvakt. Startade på freda morgon 5.45 med taxi från vår gård, sov 2 nätter på hotell cikada och anlände hem igen ca 21.30 tiden på söndag kväll. Kul hade vi, men vädret kunde ha varit varmare eftersom vi var förberedda på sommarväder. Kläderna var lite för tunna och korta, men vi överlevde.
På måndagen började arbetskontraktet och idag öppnade vi stället påriktigt. Kunder hade vi inte precis brist på utan närmare tvärtom. Men bättre den vägen :) jobbar hela veckan nästan så nicholas har quality time med sin far och fint har det gått! Nästa vecka skall det bli bekantning för både oss och killen till gruppiset han fått plats i. Meningen är även att han skall börja där i nästa vecka.
Bilder från åland får ni se inom kort, orkar int ladda upp någo nu för min kropp är såå trött efter dagens springas. Så jag ligger på spikmattan som bäst och laddar inför morgondagen ;)

PS. Borde ha pulsklockan på någon dag under lunchen och kolla på skoj hur mycket kalorier det förbränns under den tiden då man springer som mest.

All done

Publicerad 2013-07-25 22:12:09 i Allmänt,

Väskan packad och imorgon blir det tidig start mot åland. Nedan några bilder på dagens bakverk.

länk och kladdkaka

Publicerad 2013-07-24 22:09:39 i Allmänt,

Årets längsta länk avklarad i sällskap av Nicholas gudmor Milla. 7 km på 47 min, helt okej! En kladdkaka även bakad till morgondagens kaffe som skall bjudas för min närmaste släkt. Inget märkvärdigt. Sen skall det packas och förberedas inför fredagen då det bär iväg till Ååååååland och Rockoff :)

Annorlunda Tisdag

Publicerad 2013-07-23 20:55:41 i Allmänt,

Väldigt lycka grill-/spel kväll med Veronica & Robert Heinänen och deras söta dotter :) blev några cider, fullproppad mage och väldigt lite sömn men vad gör det då man har semester ;) inte länge kvar nu tills jag skall börja på mitt nya jobb, spännande! Imorgon skall det bli några timmars skolning.
Beställde i förra veckan lite varor från reimashop och idag kom paketet. En bild nedan på allt jag beställt, jätte bra rea hade de:

Halsskydd 10€
Mössa 10€
Gummustövlar 10€

Allt för endast 30€ och då är det reima, kunde inte motstå liksom. Så nu har nicholas dagisutrustning inför hösten.
Killarna mina har fått håren klippta idag av snällaste Noora, så även en bild på dem :)

Ohälsosamt värre

Publicerad 2013-07-21 21:39:22 i Allmänt,

Helgen har bestått av myky program. Fredagen var vi hela dagen i huvudstadsregionen, först via ikea och sen hälsa på mina släktingar. Kom hem med mammut bord + stolar åt nicholas från ikea, några klädkassar som blivit för små åt min småkusin + lite leksaker som han tappat intresse för. Han är ungefär 4 och ett halvt år gammal.
Lördagen blev det pizza, skurning av mattor och en cider i alban. Söndagen blev det skurning av golven inomhus och åter pizza. Förutom detta har nicholas även fått åka mönkijä för första gången :) Ohälsosamt veckoslut bakom så imorgon när sambon har semester tänker jag starta min dag med ett träningspass på gymmet! För på kvällen skall vi få nattgäster och då är det grillning och spel på schema :)

Shopping

Publicerad 2013-07-17 22:41:34 i Allmänt,

Det är inte fiffigt att gå på shopping då det inte finns några överlopps pengar.. Då man letat efter något hittar man aldrig, medan när man inte har en mening att köpa något alls skulle man kunna handla huuur mycket som helst, såsom idag. Blev såå förtjust i ett par hängsel byxor från gina tricot, provade dem vilket jag inte borde har gjort eftersom det sedan var omöjligt att motstå dem. Pris 49,95€ och bilden nedan är lånad från gina tricots egen hemsida. Förutom detta köp inhandlades även underkläder och biker leggins från samma butik, bh från H&M + ett paket med spännen. Födelsedags present åt Ella som fyller 8 år imorgon, inhandlades också. Förutom shopping blev det även lunch, stående bord i kinesiska restaurangen + glass från spice ice till efterätt. Så imorgon får det lov att bli en lång länk igen :)

Paddva & Skatafe

Publicerad 2013-07-14 20:54:02 i Allmänt,

Har besökt Paddva beachen för första gång och även Skatafe café som ligger där nära. Kör resan till paddva tog ca 50min och sedan ännu 15 min till café, så ni kan tro att det är ett ställe man inte besöker sådär bara! Fin strand men ganska liten och massor med människor. Några bilder från dagens strand besök :)

Hangö

Publicerad 2013-07-13 21:53:42 i Allmänt,

Idag blev det en hel dag i Hangö med sambon och Nicholas, vi startade 10 tiden hemifrån och anlände Hangö vid 10.45 tiden. Började med stranden, besökte sedan moster och Pekka, som var bosatta i hamnen med båten. Blev även pizza i Classic och glass till efterrätt brevid lekparken. Hem anlände vi ungefär kl 19.30. Efter att vi kommit hem fick jag dåligt samvete pga allt gott man smällt i sej idag, så det blev en 5,2 km spring länk och lite egen träning efteråt och fick förbrännt 500 kcal så nu kan man med gott samvete gå och lägga sej ;)
Nicholas sov igen i skuggan ungefär mellan 12-13.45 medan jag och sambon fick sola i lugn och ro :)

Fönstertvätt

Publicerad 2013-07-10 20:36:44 i Allmänt,

Borde för länge sedan redan påbörjat fönstertvätt projektet men eftersom det varit så fina dagar har jag ju hellre legat i solstolen. Men idag då vädret var dåligt och jag igår lånade mammas fönstertvätt apparat bestämde jag mej för att börja tvätta.. Och jestas så smidigt det gick med hjälp av maskinen! Under tiden N sov fick jag vardagsrums fönstren tvättade, måsta dock ha apparaten och laddas lite mellan varven eftersom jag glömt och lägga den på laddning i tid. Fortsatte projektet när sambon kommit hem och efter att har druckit en kopp kaffe med Verro. Förutom vardagsrummet fick jag även köket + hjälpköks fönstren tvättade.. Bara 4 rum kvar då + wc och badrum, ha! Och utifrån skall visst alla fönster tvättas, så har nog en hel del kvar ännu men månne int det kommer flee dåliga dagar ;)

Wunderbart

Publicerad 2013-07-07 22:28:49 i Allmänt,

Har en helt otrolig helg bakom. Lördagen var vi hela familjen med hunden på rask promenad, härligt när lillkillen tycker om att sitta i sin vagn och undersöka omgivningen så det går så bra att ha han med på promenader. Och efter en 45 min rask promenad, hade vi verkligen tur eftersom det kom en ordentlig regnskur precis då vi anlände gården! Sedan kl 14.00 kom snälla Micaela och Johan för att plocka upp oss till Veronicas och Roberts bröllop, vilket var såå fint! Vigseln skedde i Ekenäs kyrka varefter festen fortsatte i Sea Front. Vi var hemma ca 14.30 och kunde inte tro att jag skulle vara så pigg nästa dag som jag varit. Mamma hämtade Nicholas hem lite efter 11, så drack vi en kopp kaffe och när Nicholas skulle vila låg jag och sambon ute och solade några timmar tills vi bestämde oss för att vi skulle söka oss ut på sjön. Så vi väckte N, matade lite mellanmål i honom och riktade nosarna till snappertuna. Blev yttrefilé hamburgare i sågen för oss och knackorv med mos för Nicholas, härligt väder! Kan varmt rekommendera maten i sågen :)
Snart blir det dags för säng bara jag kolla "Biggest Looser" final del 1/2 och hoppas på en lika fin dag imorgon så att vi får njuta lite till ;)

Fredagens program

Publicerad 2013-07-05 20:28:38 i Allmänt,

En liten bildserie på hur vår gårdag sett ut. Varit ute och greijat på med Nicholas, han helt enkelt älskar att vara ute! Sedan även en bild på våra dekorations stenar brevid sockeln som just blivit färdig. Klockan 17.30 blev jag upplockad av Eija varefter vi riktade bosarna till Ekenäs för att möta Mimmi, det blev mat och några cider i bossanova och även ett besök via baywatch innan vi åkte hem. Jätte trevligt hade vi och maten var ju inte precis dålig den heller ;)

FASTANSTÄLLNING

Publicerad 2013-07-01 20:17:17 i Allmänt,

Är sååååå glad för tillfället! Har idag fått bekräftelse över en fastanställning som jag sökte några veckor bak. Skall jobba ca 80% som servitör i den nya café/restaurangen som öppnas i gamla Tex Forum byggnaden i Karis :) är ju egentligen utbildad idrottsledare så det är fint att få en fastanställning inom ett annat yrke! Förutom detta jobb kommer jag att försöka få några fasta jumppa timmar på gym som jag skulle hålla på söndagar då restaurangen är stängd, är sååå glad att allt börjar ordna sej inom arbetslivet.
Förutom detta trevliga samtal har jag tillbringat dagen i Sello med min mamma och Nicholas förstås, några fynd och en hundring fattigare.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela