kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

Frissa

Publicerad 2013-11-26 21:14:31 i Allmänt,

Ser sååå otroligt mycket framemot frissan jag bokat till lördagen den 7 december. Kommer att färga utväxten och lägga en tjock ljus slinga ännu på vardera sida i undre håret och sedan blir det lite klipp. Men nu är den stora frågan om det blir: 

toppning och behållning av den nuvarande mittbenan som i bilden nedan



eller toppning + likadan pannlugg som i bilden nedan? Heeeelp!



annorlunda söndag

Publicerad 2013-11-25 09:42:23 i Allmänt,

Igår var det en annorlunda dag på alla sätt och vis. Dino blev nämligen 4 år igår, vår lilla vovven som kan vara såå irriterande ibland men ändå den finaste hunden som finns ❤️


Förutom detta så var jag för sista gången i Lojo Lady Line och höll min jumppa för 30.11 är sista dagen innan de stänger sin verksamhet efter många motgångar. Så nu ska ja ta vara på min "lediga" tid så länge som den varar. 
Försökte även få upp en liten klädstång jag köpt från ikea men efter 45 minuters misslyckande efter misslyckande gav jag upp och hoppas på ett bättre försöka ikväll. 
Ny vecka nya utmaningar, sitter på jobbet som bäst och njuter av matpausen med en kopp kaffe och en bit kaka som en av personalen bakat. Trevlig måndag allihop! 

Veckans update

Publicerad 2013-11-23 22:08:12 i Allmänt,

Har haft en fullspäckad vecka så nu kommer en snabb update innan john blund kommer på besök. 
Har alltså varit på jobba varje dag 8.25-16.00 men förutom detta har jag hunnit med en hel del:

Måndagen efter jobbet kom jag hem Ingåvägen och stannde hos en vän på kaffe, vilket slutade så att jag kom hem med en motionscykel. Ha! 


Tisdagen däremot blev Nicholas sökt av mommo medan jag slapp till studio59 och få gelnaglar lagade! Fina blev dom :)


Onsdagen blev en hemmakväll med familjen, vilket var efterlängtat efter en hektisk påbörjad vecka.  

Torsdagen besökte vi alla Nicholas gumor och dit for den kvällen igen. 

Fredagen skulle bli en myskväll med familjen men efter ändrade planer äste jag iväg till Lojo Aplico för att dra en step timme. Hade ju inga kläder, ingen musik eller koreografi.. Dvs ingenting alls! Blev lovad kläder, skor, musik, program (allt jag inte hade) och kan konstatera att det blev första och sista gången jag ställer upp sådär! Timmen gick väl så bra som den kunde gå efter 15 minuters genomgång av ett obekant program osv. Men kaos för det mesta. Kan berätta att jag aldrig haft sådan panik som igår framför en grupp med kunder, fy och fan! Nåja, jag överlevde ju iaf. 

Idag däremot for jag 11 tiden iväg på tumis med Nicholas till Ikea för att inhandla lite julpynt (men allt jag skulle har behövt var slutsålt) så jag inhandlade något lite mer onödigt iställe. Mer om det imorgon. Sex tiden befann jag mej i Ekenäs för att få mina första ögonfrans förlängningar på sin plats


Just nu känns det väldit ovant och konstigt, men det sägs att dom är väldit praktiska så vi får se vad jag tycker om dem :)

Nu säger jag tack och gonatt 💤

effektiva söndag

Publicerad 2013-11-17 12:49:13 i Allmänt,

Nu har jag torkat damm och torkat av takkan och kan bara konstatera att fy som det var skitigt! Måste erkänna att dammtorkning inte hör till mina favorit sysslor och är medveten om att det kunde göras oftare 😳
Sedan skulle jag plocka fram en sak från vår lilla skrubb men det slutade inte så bra då allting föll ner och när jag lyfte upp allt tillbaka så blev ryggen 3 steg värre igen 😢 åååååh, jag är så jävla trött på att ha ont i ryggen!! Ska nu ta reda på om jag kunde utnyttja arbetsläkaren och fara på akupunktur för ryggen ifall det sku hjälpa. Har läst att det hjälpt en hel del, sen borde jag väl också ringa Hälsocentralen för att få vidare ryggen undersökt.
Snart kommer mamma och steffe på kaffe, sedan skall jag senare igen till Lojo men idag för att hålla en cirkelträning eftersom jag påriktigt vill bli frisk nu!  Trevlig söndag allihop, försök att int blåsa iväg där ute 😉

Tråkiga veckoslut

Publicerad 2013-11-16 17:44:43 i Allmänt,

Idag började jag, nicholas och dino dagen med att fara ut och gå en liten promenad med Verro och Izabelle. Sedan fick barnen "leka" lite medan mammorna drack kaffe och åt daimkaka. 12 tiden kom vi hem då N sku sova och medan ha sov fick jag städinspiration och efter att har dammsugit så tvättade jag typ alla golvkakel ytor i huset. Kunde inte ta laminate idag eftersom moppen behövde tvättas för den blev så smutsig. Så imorgon skall jag försöka få resten tvättat + damm torkat. På eftermiddagen hade jag och nicholas även kaffe gäster en sväng, pappan i huset har varit nästan hela dagen på älgjakt. 
Förutom detta har det varit en av de tråkigaste dagarna någonsin! 

Onsdagen

Publicerad 2013-11-14 21:09:00 i Allmänt,

Några bilder från igår :)





Nu säger jag tack och godnatt. 
Ps. Det är såå kul att vara back på jobb efter tre dagar sjukledig :)

79

Publicerad 2013-11-12 12:59:48 i Allmänt,

Ingen angiina eller mongolia virus, istället var crp värdet 79 så någon bakterie har jag i kroppen och därför skrev läkaren antibiotika. Har legat senaste 4h i sängen och vilat och skall om en stund börja söka mej mot byn för att hämta antibiotikan och lilla Nicholas. Sjukledig ännu imorgon och läkaren sa att det kan vara bra att ansöka om mera sjukledigt eftersom hon inte trodde jag skulle vara i skick för att jobba ännu på torsdagen men envis som jag är så tänker jag inte stanna längre hemma. Vill ju int mista mitt nya jobb bara pga någon jävla onödig sjukdom! 

sjukledig

Publicerad 2013-11-11 13:27:43 i Allmänt,

Har besökt arbetsläkaren i Alberga. Blodprov togs och svalgprov, imorgon får vi se vad svaren visar. Så nu ligger jag i sängen och vilar en stund innan jag skall iväg och söka nicholas från gruppis. På hemvägen for jag snabbt via citymarket för att handla en burk med ärtsoppa eftersom det gör ont att svälga och lite mjölksyretabletter från apoteket. Nu vill jag bli frisk!

Farsdag och gardinproblem

Publicerad 2013-11-10 11:51:34 i Allmänt,

Här firas det farsdag i antgligen luftvägsinfektion så det blir ingen jumppa idag. Va i hela friden skall man göra för att få vara frisk igen? 

Beställde nya julgardiner från Ellos och Jotex men nu när de anlände så tyckte jag inte att de var tillräckligt juliga så nu måste jag ha ett par nya igen! Med stor beslutsångest vore jag tacksam över smakråds hjälp.. 




Första alternativet är dessa ovan, långa gardinerna i vardagsrummet och "laskosverhot" i köket. 





Andra alternativet är dessa, panelgardiner som har lite mera mönster och laskosverhot i köket.

Help me! Juttun är den att eftersom vi har en öppen lösning så skulle jag vila ha samma motivs julgardiner i köket och vardagsrummet men vill ju inte att det blir för skrikigt att se ut. Inredningen vi har är ganska så modern. Kommer att beställa en röd bordduk från hm ännu med små vita stjärnor på.

Dagens program består av matlagning till pappan i huset, pepparbiff var önskat så det må bli. Även kaffe hos svärföräldrarna lär det skall bli när N har vaknat. Även ett ljus skall föras till graven för att önska min saknade pappa trevlig farsdag ❤️

First Week

Publicerad 2013-11-08 21:56:22 i Allmänt,

Första tre arbetsdagarna förbi och på måndagen skall jag skriva på arbetskontraktet. Dedär att jobba i skola verkar nog vara min grej och tror det kommer att bli riktigt perfekt! Fick fulla arbetstimmar och en utmärkt arbetstid dvs 8.25-16.00, förmiddagen fungerar jag alltså som "skolgångsbiträde" i klass 1 och på eftermiddagen som eftisledare för 1 & 2 klassister. Helt super :) 

Nu tänker jag njuta av lediga helgen och påbörja morgon dagen med lite shopping i Lojo! Senare imorgonkväll blir det 1 års kalas hos en av Nicholas kusiner. 

efter nedförsbacken kommer uppförsbacken

Publicerad 2013-11-04 21:21:25 i Allmänt,

Livet börjar se bättre ut igen. Har alltså sökt till 2 tjänster som eftisledare. I ansökan erbjöd båda 25h/vecka dvs en arbetstid 12-17, ena tjänsten var i kyrkslätt medan andra var i sjundeå. På fredagen var det meningen att jag skulle på intervju till Kyrkslätt på hemvägen från Ikea, men eftersom VR tydligen strejkat så blev det en intervju via telefonen pga att damen jag skulle träffa inte kunde ta sej till Kyrkslätt. Innan samtalet var slut meddela hon att jag får tjänsten och kan börja i måndag om jag bara kan (dvs idag).. Men eftersom lönen är väldigt dålig med endast 25h/vecka så måsta jag tacka nej till jobbet då det inte skulle har varit lönsamt för mej att börja köra till K för en minimal lön. 
Idag var jag på intervju till Sjundeå var jag var förberedd att tacka nej även till denna tjänst eftersom jag var säker på att de inte heller har möjlighet att erbjuda mera timmar. MEN till min överraskning hade de möjlighet att erbjuda heltidsjobb om jag så ville!!! Helt otroligt. Så nu kommer jag att befinna mej i Sjundeå ons-fre denna vecka för att prova vad jag gillar jobbet som heltid och att personalen där skall få en kännsla av mej, helt huippu! Förmiddagen kommer jag alltså att fungera som skolgångsbiträde och från 12-17 fungerar jag som eftisledare :) Just nu känns detta jätte bra och ser verkligen framemot inkommande dagarna! 

Imorgon blir det morgondate med Nea och hennes barn, sedan skall nicholas hår äntligen klippas kl 15 i Salon Bonito varefter jag styr bilen till Hangö för att dra lite jumppa (45min bike + 45min body), happy tuesday everyone!

Ikea

Publicerad 2013-11-01 21:40:10 i Allmänt,

Har idag alltså varit till Ikea med Malin och roligt var det! För en gångs skull shoppade jag inget annat än vad jag egentligen behövde ;) 

• 2 x korg hylla för skor
• värmeljus
• barn vägg krokar
• vägg krokar till vår lilla skrubb
• glaskruka

Så nu har jag plats för 32 skor i tambur skåpet, jätte nöjd!


Barn krokarna så att Nicholas utekläderna inte behöver ligga på golvet längre. 


Glaskrukan som malin tipsade om för orkidén. Tycker också att den är jätte fin! 


Förutom ovan nämnda köpte jag även förvarings lådor till tambur skåpet, eller så trodde jag iaf. När jag kom hem så märkte jag att jag hade köpt skolådor iställe för förvaringslådor. Nåja, får väl lägga mina klackskor i dem så dom inte blir förstörda.

Imorgon blir det en utfärd till Sibbo för att hälsa på sambons moster. Hoppas ni har kommit ihåg att handla för allt är ju stängt imorgon, tack och godnatt. 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela