kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

Rätt & Fel

Publicerad 2013-10-31 22:05:27 i Allmänt,

Denna vecka har visst varit bättre än den förra iaf. Idag har jag varit till Ekenäs med Nicholas och träffat Jonna och hennes lilla kille Lucas, gick in till byn från gammelboda för att ta en drickapaus i cafét Buster eftersom Matilda var stängt och carl de mumma var fullt. Trevligt hade vi. 

När jag väl kom hem 17.30 fick jag fort byta mina svettiga kläder till torra och fräscha för klockan 18.00 skulle jag befinna mej på partylite i Stenåker. Då fick dock Nicholas stanna hemma med pappa. 

Förutom allt detta program ovan har jag fått två trevliga samtal och blivit tillkallad på arbetsintervju, kanske framtiden inte ser så dålig ut för min del sen heller?
Har dock ännu ett tredje jobb som jag skulle vilja skicka ansökan in var ansökningstiden tar slut 18.11, ett jobb som jag allra helst skulle vilja ha av alla dessa tre! Men skall man riskera två för en? Hur skall man kunna veta vad som är rätt och fel? 
Nåh, imorgon blir det ikea och mycket lite shopping med Malin Lindholm :)

Nati Nati

Möss

Publicerad 2013-10-29 23:01:14 i Allmänt,

När alla andra sover så här jagar vi möss. Tackar våra otroligt snälla grannar som ställer upp och tar ner musfällor från vinden för att hjälpa till, taaack! Nu tänker jag även försöka få sömn med två musfällor i köket var det hoppeligen finns en mus i på morgonen! 

Godnatt 

arbetslös

Publicerad 2013-10-29 12:33:18 i Allmänt,

Jestas som jag har saknar denna kännsla, träningsvärk! 

Nu är det klappat och klart, har meddelat Raseborgs stad att jag inte kommer att omgöra simtestet en gång till pga många orsaker. Så nu är jag officiellt arbetslös och hoppas på att något fint dyker upp inom närmaste framtid. 
Denna höst har inte varit den bästa och hoppas verkligen nästa höst blir bättre!

träning, mus, gotigott, rosor

Publicerad 2013-10-27 21:29:08 i Allmänt,

Jumppan avklarad och oförväntat bra gick det, kände just ingenting av ryggen under 1,5 h! Så nu tänker ja försiktigt börja aktivera mej igen :) 



Och vilken otrolig känsla efteråt! 

Kvällen ha dock inte varit så hälsosam trots ovan brända kalorierna, har nämligen hyrt "hangover 3" från makuuni24h och under tiden ätit en hel del cheeseballs + godis och även på dagen en bit av min hemgjorda kladdkaka ;) ha! Men jag har sådan princip att på helgen får man äta vad man vill så länge som man håller sej "hälsosam" i veckorna. 

Medans vi satt och kollade på filmen råkare jag föra blicken till köket och tillika råka se en liten mus springa på köksdisken, OMG. Pausade filmen fort och blev i panik, hur skall vi få ut denna jäkel? Fick den jagad till hjälpköket och när hunden Dino såg den vågade han inte fånga den.. Så nu vet vi inte var den är, om den är. Hade hjälpköksdörren uppe så det finns en chans att den kom ut men vet inte, hoppas ju det verkligen. Huj!

Ps. Kom inte med några kommentarer om att vi borde skaffa katt, för det gör vi verkligen inte. 

En annan sak. Har inte så hemskt romantisk sambo, har fått blommor max 5 gånger under dessa 5,5 år och oftast då också på födelsedagen. Men idag när han var till karis och handla lite kom han faktiskt hem med en knippe rosor, utan orsak liksom. Och jestas vad glad man kan bli av lite blommor! <3





Helgen

Publicerad 2013-10-27 11:45:37 i Allmänt,

En bild från gårdagens kaffe stund :)
Nicholas får puss av söta Izabelle <3



Ikväll blir det jumppa i Lojo efter några veckors paus, får se vad ryggen tycker om det. Hoppas den håller ihop! 

Love Cheek

Publicerad 2013-10-26 12:30:02 i Allmänt,

Gårdagens keikka av Cheek var nog så otroligt bra! Vilken otrolig fiilis och hela amarillo övre våning var nog smockad. Finns inga ord, såå bra var det. Tänker absolut fara pånytt och kolla upp honom då han uppträder hitåt ;) 
Fick egentligen inte riktigt några bra bilder på honom, video snuttarna blev bäst. 




Idag blir det möjligen en promenad men inte så mycket mer. Eller jo, skall kanske fara o kolla på herrarnas innebandy match senare :)

Cheeek :)

Publicerad 2013-10-25 20:55:13 i Allmänt,

Bästa denna vecka blir att få se Cheek live ikväll @ Lojo Amarillo, en söt vän till mej fixade biljetter åt mej och Kata :) woopwoop! 



Värsta torsdagen någonsin!

Publicerad 2013-10-24 20:55:26 i Allmänt,

Denna dag började lite ovanligt men slutade nog så dåligt som en dag antagligen kan sluta, nästan iaf. 
Hade arbetsdag idag 12-20 och när klockan blev 19.45 begärde Anne in mej till kabinettet för att prata med hon och Uffe. Då sade de upp mej, från stunden liksom. Skulle ha haft 4 arbetsdagar kvar (fre,lö,mån,ti) men fick inte avsluta min arbetskarriär där tills dess. Tack och hej liksom, har inte gjort nåt annat än lipat sen dess. Fy fan vad dålig man känner sej, så imorgon skall jag besöka arbetskraftsbyrån och anmäla mej arbetslös, IGEN. 
Mini killen blev iaf glad när jag kom hem och stod länge och kramade mej när han märkte att jag var ledsen. <3 annat är det med den äldre killen som inte ens kunnat ge en tröst kram, livet löper liksom. 

Snälla!

Publicerad 2013-10-22 21:02:02 i Allmänt,

Saknar träning helt grymt för tillfället! Vill springa o jumppa precis som förut, orkar inte mera med det här :( kroppen och huvudet mår inte bra av detta längre! Just när ryggen också börja bli bättre så tog den stryk i simtestet då jag skulle lyfta dockan (30-40kg) upp från 4 meter och lyfte opassligt :( nu ligger jag i sängen med spikmattan under mej och hoppas på att den hjälper. Snälla, låt vardagen bli normal igen och låt mej hitta ett jobb. 

Fucked up

Publicerad 2013-10-21 21:31:06 i Allmänt,

Jaa hörni, som man bäddar får man ligga. Denna brud har exact 5 arbetsdagar kvar i KW, varefter hon kommer att åter bli arbetslös! Inget fastställt men vad jag idag pratade med idrottsekreteraren så kommer jag antagligen inte att få jobbet som simövervakare pga att jag nu är sjuk och inte kan förbättra min tid gällande testet. Jaa, ni kan tänka er att det kom en tår eller två. Så nu är min framtid gällande arbetslivet officiellt fucked up. Har redan slängt in några arbetsansökan och hoppas verkligen det nappar så fort som möjligt, har inte möjlighet att bli arbetslös :( 

Nicholas skulle ha en gruppis dag idag men eftersom han var så himla snuvig bestämde jag mej för att hålla honom hemma, en bild på killen när han vaknat från sin dagssömn och vägrade stiga upp från vagnen :)



Nedförsbacke

Publicerad 2013-10-17 20:27:11 i Allmänt,

Just nu går allt åt helvete igen. 
Kan börja med att berätta att jag igår var och utförde simtestet och klarade det MEN tiden blev 4.30 när den borde max vara 3.40 så bildningschefen godkännde inte denna tid. Hade tänkt mej att jag skulle har provat förbättra tiden nästa onsdag då jag är ledig och eftersom tiden faktist börjar ta slut då jag har min sista arbetstur i KW tisdagen 29.10
Har haft en vecka redan väldigt ont i halsen men imorse märkte jag att jag även hade lite öronvärk i vänstra örat så jag bestämde mej för att beställa tid till hvc för att kolla öronen eftersom jag brukar nu som då ha öroninflammation.. Slutresultat: sjukledig IGEN 17-23.10, denna gång pga öroninflammation OCH angiina!! Så allt verkar skita sej igen. 
• Blir ingen träning inför testet som verkligen skulle kräva träning
• Om tiden inte förbättras gällande testet så är jag ganska säker på att dom i restaurangen inte heller vill hålla mej kvar mera efter allt problem jag orsakat för dem :(

Så min närmaste framtid ser ju förtillfället inte alltför lysande ut gällande arbeslivet. Tur så har man lillkillen som håller ens humör uppe och ger krafter att kämpa vidare!

Kan dessutom tillägga att jag aldrig förut haft någon angiina, men såklart det skulle komma just nu. Skiter sej något, skiter sej allt. Thumbs up. 

Helgen kort

Publicerad 2013-10-13 22:11:11 i Allmänt,

Röntgen bilderna visade ingenting och hälsovårds servicen e nog så otroligt dålig i Raseborg att man inte vet om man skall skratta eller gråta. Fick aldrig ens en ny tid till läkaren utan fick endast diskutera med en sjukskötare via telefon, magnet röntgen borde man ju fara på men det är ju omöjligt så länge som man försöker kommunalt. Tack tack. Så ny tid bokad till favorit kiropraktikern Outi Holopainen till torsdagen och hon får fortsätta vårda ryggen eftersom hon tycks vara den enda som har intresse att få ryggen frisk igen. Synd bara att ett besök kostar 50€, men det är väl värt pengarna. 

Lördagen startade vi med att fira onyx som fyllde 12 år, dvs massor med märkes barn kläder för endast 12€! Synd bara att människorna blir helt hysteriska i dessa tillfällen, man önskar verkligen att arrangörerna hade bättre regler då det ordnas sådant och att det vore mera rättvist för alla. 
Själv hade jag inget behov av egentligen något alls men fyndade en reima rock och reima byxor i storlek 86 för 12€/plagg, nedan kan ni se killen ha på dräkten. Lite stora men han växer ju helatiden :) är dock lite osäker om det är en vinter- eller tjockare vår/höst dräkt? Även en tjock vinterrock för 12€ i storlek 92 inhandlades men den passar nog först nästa vinter!


Ps. Han valde själv platsen han sitter på, mamma tog endast bilden ;)

Lördagkväll var Nicholas hos mommo övernatten då jag och sambon var på 30 års fest. Imorgon äntligen på jobb igen! Min mamma var så snäll och köpte ett stöd bälte för ryggen åt mej i fredags som jag skall prova imorgon på jobbet och hoppas på att den hjälper!

Nu och sova så man orkar stiga upp imorgonbitti :) nati. 

Boring

Publicerad 2013-10-09 12:49:41 i Allmänt,

Inte så mycket nytt att uppdatera för tillfället, på fredagen skall jag pånytt till läkaren för att få veta svaren gällande röntgen bilderna. Kan dock konstatera att efter några dagars vila igen så känns ryggen aningen bättre faktist, vilket är otroligt skönt! 
Och igår var vi faktist på vår första föräldrakväll i gruppis, allmän info liksom :) hihi. 

Sjukledig och röntgen

Publicerad 2013-10-07 11:45:39 i Allmänt,

Hemkommen från läkaren som skrev hela veckan sjukledigt och remiss till röntgen. Så imorgon mellan 8.00-12.00 skall jag äntligen få min rygg röntgad. Hoppas de inte hittar något allvarligt där! Nicholas är i gruppis och jag ligger som bäst raklång i sängen och försöker få ryggen avslappnad. Skall söka n ca 15.30 tiden och tillika gå in via KW för att föra sjukintyget, hoppas bara alla där förstår :( hatar att vara borta från jobbet!

Not much to say

Publicerad 2013-10-06 21:16:18 i Allmänt,

Har inte så mycket att uppdatera från helgen. En vecka på jobb och ryggen verkar bara bli värre igen :( så imorgon sjukledig igen, skall söka mej till läkaren för att si om dom sku vara villiga att ge remiss till röntgen för att kolla upp vad det är egentligen som krånglar där. Kanske dags att gå och kolla upp det liksom. Nya jobbet kommer verkligen vara en räddande ängel gällande ryggen! 

Efter många om och men..

Publicerad 2013-10-03 21:38:20 i Allmänt,

Var så på dåligt humör igår att orkade varken skriva hit eller svara på någons privata meddelanden igår, förlåt för det. Men fick alltså härom dagen veta att den andra "intervjuade" klagat på beslutet gällande valet om simövervakar tjänsten och att ärendet går vidare till nämnden. Eftersom personen ifråga redan har en vikarietjänst i simhallen var jag ganska säker på att "jaha dit for det jobbet". Jag var ju dock högre utbildad och med tanke på min arbetserfarenhet tyckte staden att jag var lämplig för tjänsten. Inte nog med det så fick jag igår höra att personalen har gjort ett "protestbrev" mot beslutet gällande tjänsten och att de inte förstår stadens beslut. Så ni kan tänka er när jag redan var överlycklig över denna chans och så händer det sådant, så blir man lite mera än ledsen och känner sej verkligen inte välkommen. Idag dock hade personalen tagit tillbaka sin skrift och konstaterade att detta inte var något emot mej personligen utan att de bara ville stöda den andra personen helt enkelt. Nya beslutet blev gjort ikväll och de förkastade besvärsansökan dvs beslutet om att jag är vald håller i. Dvs efter nästa torsdag då jag skall avklara simtestet kan jag gladeligen benämna mej som simövervakare :)) efter många om och men..

Samsung Silencio

Publicerad 2013-10-01 12:31:46 i Allmänt,

Årets köp? Hoppeligen! 
Nämligen denna grej nedan:


För att hålla detta hushåll hårfritt måste man damsuga en gång om dagen och ändå ligger det hundhår överallt, känns lite meningslöst liksom. Därför gjorde jag detta val och beställde helt enkelt en robottdamsugare åt oss eller åt mej egentligen eftersom det i princip är jag som damsugar och städar i detta hus. 
Robottdamsugaren anlände posten igår och testade den för första gången idag. Första intrycket var helt okej, den krockade jätte lite med överhuvudtaget någonting. Man måste ju dock komma ihåg att plocka upp kökstolarna om man vill att den damsugar under matbordet tex. Men den går att ställa på timer så den kommer att få damsuga huset medan vi andra e på jobb eller dylikt. Dino märkte inte ens att den snurra runt, utan han låg nöjd och sov på golvet så det blir inget problem det heller. Lite problem hade damsugaren ata hitta fram till laddaren när den var färdig, men den hitta fram iaf så det är ju bra. Får se vad man tycker om den i framtiden, hoppas den är värd det den kostar! 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela