kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

fyra år

Publicerad 2013-12-26 19:56:58 i Allmänt,

Att mista en förälder är någonting alla antgligen måste vara med om, men att vara 19 år gammal och mista sin 49 åriga pappa är inte det lättaste. Idag är dagen 4 år tillbaka som jag mistade min och dagen jag aldrig kommer att glömma. 



Juldagen och efterlängtat jullov

Publicerad 2013-12-25 22:27:28 i Allmänt,

Då var åter en jul förbi. Man stressar så tusan alltid inför julen och så fort som den är förbi så undrar man nog om det är värt det? Men det är det väl eftersom julen som tur endast är en gång i året. 


Som sagt så är jag en av dom stressade och därför inte hunnit uppdatera ett dugg. Så ovan i bilden längst till vänster och högst upp kan ni se lite gåvor jag fått av härliga elever på jobbet, såå otroligt snällt av dem! Nedan gåvorna kan ni se en julblomma som också var en gåva av en väldigt snäll människa som överraska mej totalt och piggade upp min dag, tack snälla du! Granen på bilden är vår julgran som blev pyntad på fredagen innan julafton. Vi tycker den är fin trots att många tycker att plastgran förstör julstämningen. Nästa år skulle det nog ändå vara som önskemål att få en vit julgran med bland annat röda bollar. 
From idag har jag officiellt jullov fram till 7.1.2014 eftersom jag varit i kisakeskus på jobb typ hela dagen idag varefter det blev julmiddag hos svärmor och svärfar. Förutom den stora julstädningen här hemma har jag även i år lagat hemgjord morot- och kålrotslåda, vilka blev helt goda i år igen. Som efterrät blev det jordgubbs parfait och kladdkaka, den efternämnda lagades pga mina två kusiners önskemål. 

Nicholas hade 40,1 graders feber dagen innan afton men som tur fick han vara feberfri på julen. Och han var inte ett dugg rädd för gubben 😊 iställer var han duktig och följde in honom med att hålla i handen och vinkade glatt både när julgubben kom och for. ❤️


I bilden kan ni även se en av mina julklappar jag fick av sambon, 2 st biljetter till Cheek 22.8 @ Olympiastadion!! Något jag aldrig kunnat förvänta mej och så otroligt glad jag blev! Imorgon på morgonen skall det bli tomtegröt som morgonmål, länk med hunden och lite försenad julbastu med familjen. 

God fortsättning på julen! 💝

Senaste dagarna

Publicerad 2013-12-16 22:01:25 i Allmänt,

Jag hinner inte med helt enkelt längre, dagarna går alltför fort! Så mycket som borde göras och som görs, att det kommer verkligen bli skönt med två veckors jullov.
Igår var jag, sambon och svärmor till skanssi på julshopping eftersom där fanns alla butiker vi var ute efter. 




Nicholas blev hemma med snälla mommo som åter ställde upp. ❤️ 
Allt var bra och allt gick bra, vi startade 11.00 och anlände hem lite efter kl 19.00. Nicholas hade mittiallt blivit totald hängig 18 tiden så när jag kom hem och mätte febern på honom hade han 39,6 via baken dvs 39.1 i verkligheten. Killen var liksom helt borta och somnade asap i min famn på soffan. Natten gick som den gick, med 2 doser av värkmedicin mot febern. Morgonen var redan bättre när vi steg upp lite efter kl 9.00, han har varit ovanligt pigg med tanke på att han hade så hög feber igår,



men sen mot kvällen började febern stiga igen, men med en oraldos med värkmedicin var killen som ny igen. Imorgon blir det 1,5 års koll i rådgivningen och ännu en dag hemma för min del. Hoppas febern är bortrest imorgon! Nu är även alla julklapparn handlade förutom några finslipningar, skönt då julen redan är här om en vecka.


Lördagen var jag och sambon barnfritt till knäppen och åt med mina släktingar som hade bokat bord där pga att min morfar var i karis på besök efter 37 år. 


Tack till härliga gumor Milla som ställde upp som barnvakt 😊

Snabb update och goda nyheter

Publicerad 2013-12-12 21:31:01 i Allmänt,

Fullt upp hela veckan. Försöker nu komma med ett kort inlägg innan det är dags för lite sömn igen. 
Fick på månadagen goda nyheter gällande jobbet, kommer nu nämligen att få söka om fast anställning på våren som eftisledare eftersom bildningschefen godkände min utbildning som tillräcklig. Sedan kommer jag antagligen också att börja studera vid sidan om jobbet till skolgångsbiträde så att jag även kan få fastanställning där på skolans sida. Mera om det när jag fått bättre information och när pappren är underskrivna 😉 helt huippu liksom!
Hade tänkt imorgonkväll besöka Ekenäs julmarknad men det ser ut att inte bli av eftersom det är en hel del som skall förberedas inför lördagens gäster. Ska få några släktingar från min pappas sida på kaffe så måste städa och baka något gott 😊 lördag morgon kommer nämligen att starta med ett rumpa-mage pass i Sportfigur som jag har blivit begärd att hålla, jätte skönt dock eftersom jag inte längre håller någon regelbunden timme någonställe!

Nu och lägga sig så man orkar stiga upp kl 6.50 imorgon bitti igen 💤

självständighet

Publicerad 2013-12-07 21:32:33 i Allmänt,

Kort arbetsvecka bakom och har nu fått njuta hela långa helgen av lite snö på marken, äntligen! Dagens program har bestått av frissa, partylite och inflyttningsfest.. Blev dock bara ett kort besök på inflyttningsfesten för min del eftersom vi var och festade torsdag-fredag natt och var inte på hugget för något mer. 

Hos frissan blev det utväxt färgning, några ljusa slingor till och klipp:


Imorgon skall jag försöka släpa ut mej på en länk med Dino 😊 
Inkommande vecka är ganska fullproppat med program igen såsom även nästa veckoslut, men mer om det en annan dag för nu tänker jag gå och lägga mej. 💤

Ps. En bild på vårt julpyntat vardagsrum och en bild från torsdagens spelkväll:





lillajul

Publicerad 2013-12-01 21:19:33 i Allmänt,

Har ett trevligt veckoslut bakom. Fredagen for jag och min lilla familj till knäppen på mat före julgatans öppningen, med tanke på maten skulle jag hellre ha farit till KW men eftersom jag fortfarande är lite ledsen på dem så ville jag inte dit. Efter att ha stått ute i -6 grader så smakade det gott med bastu. Lördagen bestod av födelsedagskaffe hos sambons bror och lillajulsmiddag hos min mamma varefter mamma och Steffe kom hem till vårt för att spela spel, roligt var det. Sovdags blev det ungefär kl 01.00. Som tur vaknade Nicholas först 8.40 på söndagen :)
Efter att lillkillen ätit sin lunch körde vi iväg till Iso Omena på lite julhandel, vet inte när senast jag skulle har varit dit på shopping. Tre personer mindre att fundera på då det blir barnfri julhandel om några veckor, skönt! 

Nicholas fick prova rida leksaks häst 


Och såhär ser det ut när man säger att han skall le åt kameran :)


Kul hade vi också då vi gick in i butikerna och killen sitter i sin vagn skrikande "moi" åt alla typ som kom emot gående 😃 som tur så finns det några vuxna som vågar/vill hälsa tillbaka också på en liten glad kille 😊 

Imorgon åter tidig väckning, men vet ni det stör mej inte ett dugg eftersom jag stortrivs med mitt nya jobb! Fast visst skall det bli skönt med en kort vecka och på torsdagen blir det lite barnfritt spel med mera hos ett av sommarens brudpar 😉 jihuu!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela