kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

Torsdags plättar, namiii

Publicerad 2013-02-28 21:19:56 i

Idag for jag och Nicholas hemifrån ca 11.15, parkerade bilen hos Verro och gick in till stan med vagnarna. Blev lunch och plättar i socis medan barnen sov ute i sina vagnar. Blev även ett snabbt besök via blå lådan och canny, inget fynda vi. Efter besöket i stan blev det ännu en kopp kaffe hos Verro medan Nicholas och Izabelle fick "leka" tillsammans en stund :) kvällen har jag tillbringat i lojo lady line, 90 minuters BikeBody och 30 minuters HotVenyttely. Bastu därpå var pricken på i, nati.

Kycklingsauté och basmatris

Publicerad 2013-02-26 13:23:25 i

Idag har vi haft sällskap av Noora o Villiam hela förmiddagen och medan Nicholas sov sin dagssömn har jag lagat mat, kycklingsauté med basmatris.. Verkligen gott blev det även om jag själv säger det :) ikväll blir det 2 x 30min spinning för min del och jag får äntligen prova mina spinningbyxor jag fyndade från h&m en tid tillbaka för 10€ ;)

Sol och Messilä

Publicerad 2013-02-25 20:19:25 i

Har tillbringat en utmärkt dag i Messilä skidbacken. Vädret, åkföret och sällskapet kunde inte ha varit bättre! Jag befann mej i backen 4h på snowboarden och Mimmi 5h på skidorna eftersom hon blev och åka en extra timme medan jag lunchade för mej själv. Hade dock en Scandinavian Hunks medlem i bordet bakom så det var ju inte så tokigt, haha!
Snowboarding är en tung sport och nedan kan ni se resultatet av dagen + belöningen förståss ;)

Tanden!!

Publicerad 2013-02-24 19:21:20 i

ÄNTLIGEN har vår nästan 8,5 månader gamla kille fått upp sin första tand! Den har vi väntat på <3
Dagen har bestått med besök av mommo och sedan var vi och besökte fammo och fafa. Ljuvligt väder som tillbringats inomhus, fy skäms! Men hoppas på att morgondagen blir lika fin då det bär iväg till Messilä skidbacken med Mimmi, ska bli sååå kuul :) jag åker snowboard och blir mitt första åk på 2 år tillbaka eftersom jag var gravid förra vintern och inte hunnit ännu denna vinter. Kan bara konstatera att benen kommer att vara mos på tisdag ;)

Feeling good

Publicerad 2013-02-23 12:41:49 i

Har en otroligt bra kännsla för tillfället! Och kan bara konstatera att ordentligt utrystning kombinerat med spotify premium kan inte bli bättre. Har just varit på nästan 5km länk med hunden som tog 40min, nu tänker många säkert att "vad är det med det, kort sträcka -lång tid" men för mig är det bra eftersom jag inte varit ute och sprungit sedan snön kommit. Tästä se lähtee!
Morgonen började vi med att vara på babysim för nästsista gången och snart bär det av på 2- och 4 års kalas. Kvällen kommer att bestå av hockey och hemlagad pizza :) trevlig lördag allihop!

Tråkiga fredag kväll

Publicerad 2013-02-22 20:23:10 i

Inga tänder har ännu kommit upp, 'kaikki aikanaan' får man väl säga. Nicholas sover i sitt rum, dino sover på golvet och sambon i soffan.. Så med andra ord sitter jag alena och ser på The Voice of Finland. Tråkig uppdatering idag, sorry.

Tänder?

Publicerad 2013-02-18 10:56:06 i

Just nu har vi en liten kille som inte är sig själv för tillfället. Normalt så har vi en jätte glad kille som inte pirrar så mycket, lite pirr nu och det hör ju till. Men dom senaste 2-3 dagarna har han varit pirrig, orolig och inte ens sovit sina nätter som han brukar. Inga tänder har han ännu fått men Hoppas och Tror att det nu är på gång! 2 senaste kvällarna har han haft lite feber både på morgon och kväll och näsan rinner riktigt ordentligt. Stackars lilla hjärta. <3

Nu är han ute och sover sin dagliga, långa sömn och jag har vräkt i mig en bit morotskaka och en bit rulltårta med kaffe. Eftersom det blev en hel del över från igår så måste jag äta nu så att jag inte behöver slänga bort så mycket ;) ha! Nåh, blir ett motionspass ikväll igen så man kan väl ta det som en tankning inför kvällen :)
Nicholas fick en gåstol av min mamma, alltså mommo till julklapp men han har inte haft tålamod att vara i den så mycket. Men idag när han såg den så skulle han dit med våld och tyckte det var hur roligt som helst.

Me & I party

Publicerad 2013-02-17 20:47:11 i

Söndag och party.. Klädparty!
Har haft Laura Zweygberg här och hållit ett lyckat me & i party med härliga kläder, trevligt även att de kom ordentligt med gäster. Vi var 12 kvinnor + Laura och en hel del barn, så liv i huset var det :) lägger bild på inköpen bara dom anländer. Var meningen också att jag skulle ta bild på mina bakverk men de va sån rumba at jag glömde, dålig bloggare med andra ord :D

Reseväskan

Publicerad 2013-02-16 21:23:22 i

Har inget extra berätta om denna dag. Men vill däremot dela en bild på kappsäcken vi hade med på vår söderresa som flygbolaget lyckade söndra. Vi har alltså varit hela familjen till Puerto Rico 1-8.2.2013. Resan var annars bra, trorts att vädret kunde ha varit aningen bättre, men vad gör man.

Vart for denna vecka?

Publicerad 2013-02-15 20:59:05 i

Jestas vilken vecka! Jag och Nicholas har inte varit hemma en ända eftermiddag denna vecka, fullt upp varje dag. Idag for vi hemifrån kl 11.30 och kom hem 17.00, hela denna tid tillbringa vi med Verro och Izabelle som är ca 2 veckor äldre än Nicholas :) skoj var det!
När vi kom hem fixade jag ihop lite mat tillika som Nicholas var en pikku piru. Tänkte bränna min perunasose eftersom lill busen tyckte att han sku leka med Dinos vattenskål och hälla ut allt vatten på köksgolvet. Det var ju ingen fara med det eftersom vi har kakelgolv, men hela gossen var ju dessutom dyrblöt! Nåh, envis som jag är så tänker jag inte plocka undan något. Han får med tiden lära sej att inte röra allt.

Vändag

Publicerad 2013-02-14 14:45:38 i

Tycker de e lite nervretande när varje status på facebooken är "glad vändag" eller dyl. Javisst de e vändag o man kan väl önska sina närmaste vänner e trevlig vändag men måste precis alla uppdatera de som status på FB?? Nåja, anyway.. Jag har firat vändagen med lunch i Socis med Noora :) gott var det och plättarna är ju det bästa!
Lilla killen blir också 8 månader idag och förstår inte vart tiden rusar iväg, snart är mammaledigheten slut och dags för nya utmaningar.

Fullspäckt och killen växer!

Publicerad 2013-02-13 16:33:58 i

Dagen har bestått av en hel del program. Började dagen med att besöka grannarna dvs Nicholas kusiner var vi spenderade hela förmiddagen, sedan for vi iväg ti byn va Nicholas fick sova 1,5h innan det var dags att väcka han för rådgivning besöket som bestod av vägning, mätning och läkare. Lillkillen som blir 8 månader imorgon var nu 8,7kg och 74cm :) stor kille!
När vi var färdiga där for vi ännu via en annan vän på besök. Nu är vi hemma och tar de lugnt en stund innan jag och sambon far iväg på handboll och svärmor får komma och hålla sällskap åt Nicholas.

Välkommen till min nya blogg!

Publicerad 2013-02-12 22:00:00 i Allmänt,

Mitt första Inlägg.

Javisst, dagen jag inte trodde skulle komma är här.. Jag har nämligen gjort en comeback i blogglivet! Hur mycket det blir av att blogga nu med hjälp av blogg Appen och hur länge bloggen är aktiverad återkommer att se, men värt ett försök är det väl. 

tack och gonatt

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela