kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

Måndag, helt okej

Publicerad 2013-09-30 21:51:53 i Allmänt,

Idag har det varit en riktigt bra dag. På förmiddagen blev det en rask promenad i gott sällskap. Så roligt med människor som förstår sej på att verkligen gå så att svetten kommer fram, väldigt effektivt. Imorgon blir det simning, också i gott sällskap. Ryggen har blivit bättre men är nog inte riktigt bra ännu heller. Men eftersom kiropraktikern sa att det är helt okej att vara ut och gå måste man ju göra det man fått lov till. För hemma orkar jag inte längre ligga. På onsdag blir det arbetsdag efter en kort sjukledighet, skall bli intressant och se vad ryggen tycker om det. Vi får hoppas på det bästa. 
Förutom detta kan jag berätta att jag är jävla trött nuför tiden, somnar på kvällen ca 23 tiden och vaknar på morgonen ca 8.30 men skulle gärna sova lite till. Why? Som sagt, dags att sova gonatt. 

sorliga söndag

Publicerad 2013-09-29 20:23:40 i Allmänt,

Vet inte om det är höstdepression eller suger livet annars bara för tillfället men just nu känns allt lite jobbigt. Jag vet att jag stressar massor över simtestet som skall avklaras och hoppas jag får det gjort den 10onde då jag har ledig dag från KW. Har nu 2 dagar ledigt inkommande vecka och hoppas verkligen håller ihop att jobba det lilla jag har kvar där. Ryggen är nog bättre men inte fullständigt normal. Har nyss tröstätiti en liten skål med grillchips och njuter en somersby päroncider söndagen till ära. Stressig vecka på kommande, likaså inkommande helg som kommer att bestå av en hel del kalas.. Hoppas man hinner med alla. 

.

Publicerad 2013-09-28 21:43:31 i Allmänt,

"Elämä on täynnä valintoja, tämä nainen menee nyt nukkumaan.. Yksin, rakkaan poikansa kanssa joka on hänelle maailman tärkein"

Efterlängtade torsdagen

Publicerad 2013-09-26 21:21:28 i Allmänt,



Besöket hos kiropraktikerna gjorde mer än bra! Hon gjorde det som hon normalt brukar och därpå gav hon laser + tejpade ryggen vilket hon inte tidigare gjort. Imorgon till läkaren för att söka sjukintyg och mera värkmedicin. På jobb igen nästa vecka :) 

Shopaholic

Publicerad 2013-09-26 12:24:38 i Allmänt,

Jaa, rubriken säger ju redan en hel del. Har nyss klickat hem lite varor igen via nätet. Såå behändigt liksom! 

Jag som tycker om att träna har aldrig gillat proteindrickor, tycker konsistensen och smaken är helt enkelt för äcklig. Och då har jag provat ganska många olika sorter. Men nu kunde jag inte motstå att prova en till, priset var högre då 1000g kostade 39,90€ men den hade fått väldigt bra kommentarer gällande smaken så nu hoppas jag att den skulle falla även i min smak. Beställde smaken choko-kookos.



Dessutom kunde jag inte motstå erbjudandet -40% på ellos hemsidan så jag beställde nya vinterkängor åt mej av märket Björn Borg, orginalpris 139,95€ medan jag nu fick dem för under 90€! Hoppas dom passar sen bara ;) inte så tokiga heller hur?

Plattorna på gården blev även färdiga igår så framgården börjar ta sej! 




Dålig dag, dåligt humör

Publicerad 2013-09-25 12:33:11 i Allmänt,



Dagen börja ju bra då jag förde Nicholas till gruppis för fotografering och lämnade bilen ganska nära dörren eftersom jag faktist har så jävla ont i ryggen och försöker att undvika att höra något extra. Så när jag väl skulle köra iväg hade en taxi cahufför bilen bakom mej och kom fram till mej för att säga "du sku lika bra kuna gasa lite mera o köra fast bilen i väggen så att du kommer lite närmare ännu", satt fast fönstre utan att säga ett ord fast jag i verkligheten sku ha vila slå han på trutn och berätta för han hur läget egentligen är. Jävla arshål! 
Visst är det kul att våra gårdsplattor kommer att bli färdiga ikväll, men då sambon är på jobb om dagarna och ute på gården om kvällarna vilket betyder att jag är alena med killen som snart blir tokig med sin mamma som inte klarar av att underhålla honom. Inte så bra taimat. Allt känns så jävla skit förtillfället. 

plattor på gården

Publicerad 2013-09-23 20:38:19 i Allmänt,


Här skall framsidans plattor lagas och arbetet har börjat idag. Har inte gjort så mycket idag än legat i sängen och försökt vila ryggen men måsta ju få en bild på framsidan före! Blir nog bra tror jag :) tur så behöver man inte själv vara med och laga dem, skulle inte ha nerver att laga sådant heller så lika bra. 
Har som sagt varit sjukledig idag och kommer att vara även imorgon. Ledig ons-to och på torsdagen har jag den efterlängtade tiden till kiropraktikern! Snälla, låt dagarna gå fort så denna hemska värk försvinner :(

sjuk, sjukare, sjukast

Publicerad 2013-09-22 18:09:00 i Allmänt,

Har sån jäkla stress förtillfället! Ryggen dålig och jag borde verkligen få träna simning. Sjukskriven imorgon eftersom värken strålar ner i benen och har svårt att både sitta och stå. Sku helst bara ligga i sängen men hur gör man det då man har en liten son som skall skötas och sambon verkar inte vara intresserad av något annat än tvn förtillfället? 

mindre trevlig ledig dag

Publicerad 2013-09-21 10:18:02 i Allmänt,

Jahas, ledig dag o det blir nästan att ligga så mycket som möjligt. Den sk diskbrocken jag hade något år tillbaka är här igen. Fick först tid till min kiropraktiker tills torsdagen. Ett besök hos henne brukar göra under bara man söker hjälp i god tid. Var ju meningen att jag skulle inkommande vecka befinna mej i simhallen så mycket som möjligt för att träna inför simtestet som skall klaras. Men får väl försöka flytta det fram en vecka så att jag får ryggen i skick först :( kul! En ledig vecka på 6 veckor och så får man tillbringa den såhär..
Dessutom var det meningen att vi idag skulle hela familjen fara till högholmen men förutom att min rygg e sjuk så ligger sambon i feber. 

Nya utmaningar

Publicerad 2013-09-19 20:07:13 i Allmänt,

Nu är det ingen hemlighet längre. Min dröm har gått till uppfyllelse! Jag har blivit vald/fått tjänst som simövervakare i Ekenäs simhall. Drömmen att få jobba inom sitt eget yrke i Raseborg, som jag trodde att aldrig skulle vara möjligt. Kommer dock att sakna alla på KW och blev en hel del tårar för min del då jag berättade nyheten för mina underbara chefer Anne & Uffe 😢 men jag är såå lycklig för det!!! Om allt går som planerat så kommer jag att befinna mej i Ekenäs simhall from 4.11.2013
Från att nu har jobbat 80% kommer jag att börja jobba 100% men kommer att vara på jobb endast ett veckoslut/månad vilket jag nu ha vari ledig en helg/månad. Är tacksam över tiden i KW men ser framemot nya utmaningarna 😊

Happy!!

Publicerad 2013-09-18 22:13:30 i Allmänt,

Verkar inte vara enterovirus, som tur är. 
Igår hade vi även en normal natt igen och annaggi så skönt att få sova en hel natt i sträck igen. 
Och förtillfället är jag nog en av dom lyckligaste människorna på denna jord! Kan inte berätta just nu mera än så men jag återkommer ;) ps. Är inte gravid!!

Höstblåsor/enterovirus

Publicerad 2013-09-16 22:08:16 i Allmänt,

Det skall väl nu bara fattaa att killen har fått enteroviruset. Måste ta en noggrannare titt i munnen åt honom imorgon eftersom det är där han åtminstonen har ont. Hoppas verkligen det bara är vanlig flunssa!! 
Så om inga ändringar sker så blir sambon hemma med Nicholas imoron till sin tur och jag far på jobb 10.30-18.30

feber.

Publicerad 2013-09-15 09:14:24 i Allmänt,

Alltså det är inte sant. Nicholas fick feber igårkväll IGEN. 39 grader hade han då jag kom hem från jobbet och imorse 38. Dagens planer sket sej igen liksom. Jag sku befinna mej i lojo för att dra jumppa igen, nicholas skulle vara hos sin mommo och sambon på ishockey match (som jag gav åt honom till födelsedagspresent). Men hoppas de går med på i Lojo att jag bara skulle hålla en 50 minuters spinning idag så att Nicholas inte behöver vara så länge på hoito när han e sjuk :(

Nattlampa

Publicerad 2013-09-13 21:36:29 i Allmänt,

Förra natten var ett elände. Nicholas vaknade ca 4 tiden på morgonkvisten och grät i ungefär en timme innan han somnade om. Ikväll prova vi med suppare (ifall det är tänderna som bråkar) och sen har han nu en liten nattlampa i sitt rum ifall det är mörknet han är rädd för. Nattningen gick bättre idag iaf, han somnade direkt utan något gråt precis som förut. Håll tummarna att det bara har varit mörknet!
Jobb imorgon 12-20 och sedan 2 dagar ledigt. Eller söndagen kan man ju inte kalla ledig, men iaf :)

The makeover

Publicerad 2013-09-12 10:16:16 i Allmänt,




Här kan ni nu se vardagsrummet med gardinstången, nya gardinerna, nya mattan och nya tv bordet. Och kan verkligen säga att slutresultatet är jag jätte nöjd över!

Huvudvärk och illamående

Publicerad 2013-09-11 16:31:17 i Allmänt,

Idag skulle vara en arbetsdag men den yog slut efter 3h då jag hade sån förbannad huvudvärk som antagligen ledde till illamåendet. Kom hem med rasande fart, lade mej i sängen med fatet brevid och sov 3h i ett sträck! Mår fortfarande inte bra men nog lite bättre, fick tom i mej lite jogurt för en stund sen. Hoppas fan detta inte är någon jävla spydjuka!

Lediga dag 1 av 2

Publicerad 2013-09-09 22:31:36 i Allmänt,

Förmiddagen tillbringades hemma på tumis med killen. När han väl vaknat ca 14 tiden for vi ner till fammo på besök (och jag fick sy mina nya gardiner)! Sedan for jag och  Nicholas till mommo, dvs min mamma. Gav maten åt han där varefter och sedan gick vi in en sväng till stan för att uträtta ärenden (mamma bor ju dock i stan, ha!) 
5 tiden for vi till Anki Sundström på kaffe och Nicholas fick leka med deras söta pojkar :) anlände hem 18.30 tiden då gumor Milla väntade på gården för att komma och hälsa på. Nu ligger jag i sängen och får inte sömn, har en kille som andra kvällen i rad vaknar och gråter i sin säng? Samma tid igår som idag, gråtet är inte hysteriskt så ont har han inte. Vet inte riktigt om han är halvt vaken eller om han drömmer något och gråter i sömnen? Blir väl en sömnfattig natt igen. 
Ps. Kommer bild på vardagsrummet då nya mattan anlänt. 

sköna söndag

Publicerad 2013-09-08 12:39:13 i Allmänt,

Proveldar i brasan efter sommarpausen, golven tvättade i köket och trimmat hunden. Snart ska ja vräka i mig lite batatmos och ungslax. Sedan blir det dags att dra på sig jumppakläder och åka iväg mot Lojo! Förutom ett 90 minuters pass där har jag även lovat hålla en extra rumpa-mage timme i Karis Sportfigur. Så det blir en lång kväll och skall bli otroligt skönt med bastu efteråt och sedan 2 dagar ledigt.

Veckan kort

Publicerad 2013-09-05 21:31:01 i Allmänt,

Denna vecka har inte bestått av så mycket extra. Måndagen var jag med Nicholas på "eftergranskning" till Ekenäs sjukhus, allt bra och han fick grönt ljus at fara till gruppiset igen på onsdag. Ingen vet fortfarande eller vad det var han hade med sej. Tisdagen var jag på tumis med min mamma till Ikea på lite handel, jag köpte egentligen inte så mycket annat än vårt nya tv bord. En bild nedan på hur det såg ut före och efter. Större modellen är alltså ny. Sen resten av veckan har jag inte gjort så mycket mer än jobbat, såsom jag även kommer att göra inkommande helg.
Ni ska få se lite mer bilder bara jag har fått nya mattan, gardinstången på sin plats och gardinerna upphängda.

Finally!

Publicerad 2013-09-01 13:18:07 i Allmänt,

Tror vi är på bättringsväg, killen drack över 300ml mjölk på förmiddagen och så mycket dricker han inte under en frisk förmiddag ens! Nu har han vilat ute i över 2,5h så trött är han fortfarande. Inte heller längre normalt för han att sova sådär lång dagssömn.
Jag har just tankat i mej en portion med makaroner blandat med potatis och maletköttsås + grönsaker. Skall nämligen befinna mej i Lojo Lady Line idag kl 16.15 för att dra lite jumppa! Sååå efterlängtat efter 2 månaders paus. Bike 30 + Body 60 är mina timmar varje söndag mellan ca 16.15-17.45!
Fick även höra att vi ska få färöska gäster ännu idag vid något skede då sambons morbror+ kusin är i finland och hälsa på.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela