kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

May. 31, 2013

Publicerad 2013-05-31 22:40:52 i

Ny bil, nya tager. Jah, nu är den nya bilen helt och hållet vår. Skrev under pappren på måndag kväll och sökte bilen hem på onsdag eftermiddag! Innan nya bilen sku hem blev jag även bjuden på lunch av bilförsäljaren så det var ju riktigt pricken på i :)
Vår BMW X5 maasturi blev utbytt mot en VOLVO V50 farmare, nya bilen är årsmodell 2012 och 22000 körd och väldigt ekonomisk i drift + får inte glömma dom billigare försäkrings kostnaderna.
Förutom allt detta har jag en arbetsintervju i onsdag, allt börjar ordna sej. Äntligen.

annorlunda måndag

Publicerad 2013-05-27 21:24:26 i

Idag har det varit en lite annorlunda dag. Vi har nu bytt ut vår bmw till en nyare bil, en bil som är både billigare i drift och försäkringsmässigt. Lovar lägga upp en bild när vi har den på vår gård. Även andra halvan av terassräcket blev målat :)
Ps. En bild på vårt nya parasoll som jag lovade dela med mej.

May. 26, 2013

Publicerad 2013-05-26 11:19:08 i

Gårdagens program bestod av en ca 5,5km länk och fest med flickorna! Först var vi hos Jennas, drack och snarvla. Sen måsta vi komma via mitt ännu en sväng för jag märkte ju att mina kläder var fel, haha! När kläderna var bytta körde vi till motel marine för att lyssna på Mikko Sipola. Han var lika bra som alltid, och pricken på i var ju att det fanns ett bord ledigt precis framför var dom spelade som vi förståss tog. Kvällen fortsatte med santa fé och dansgolvet som till slut blev alltför smockat så klockan 01.00 åkte vi hem :)
Nedan ska ni få se en bild på Nicholas rock jag fynda från lindex för -40% från priset 24,95€. Det blev en bild i farten för killen är ju inte alls stilla längre!

Gård inspirationen fortsätter

Publicerad 2013-05-24 21:25:11 i

Som sagt så har jag värsta inspirationen till att planera på vår gård. Idag var vi först till Sello sedan via finno Plantagen, och jestas vilken härlig butik! Blir verkligen inte enda besöket i sommar. Idag fick vi köpt en hallonbuske, en blåbärsbuske, två timanttituijan och en alppiruusupuska + 10 st petunioita (vet inte vad de heter på svenska) :D
Var även bussiga och fick dem planterade på sina ställen! Hoppas bara det ser bra ut när de växer, för just nu ser de bara fjantiga ut.

Brunette

Publicerad 2013-05-23 22:24:35 i

Kan berätta att efter att har suttut ca 4 h i frissan så ser håret absolut bättre ut! Ska försöka sätta in en bild inom kort. Imoron blir det ett besök till sello och plantagen med hela familjen, hoppas vi fyndar nåt :)

Inspirations tisdag

Publicerad 2013-05-21 22:25:13 i

Nedan kan ni se hur min tisdag sett ut. Hann sola 1h innan molnen dök upp och på kvällen var sambon duktig och klippte gräset för första gång i år. Sedan åkte vi en sväng till rautia för att söka oljefärg till terass och trapp räcken, så nu fick jag äntligen framsidan målad (både huvud trappan och hjälpkökstrappan)! Ännu en gång måste det dras över så är det färdigt och baksidan förståss.
Har haft en hurja inspirations dag idag och sku gärna ha fått mera gjort men det kommer väl nya dagar :) finsn nämligen en hel del ännu som ska göras utomhus i sommar.

Håret

Publicerad 2013-05-19 21:06:58 i

Här ska ni få en bild på mitt nytvättade orange färgade hår! Som sagt så har jag frissa tid på torsdagen så sen ska ni få se slutresultatet :)

blond men inte blond

Publicerad 2013-05-18 23:34:48 i

Dagens program har bestått Sjundeå Cup, länk med hunden och ett besök till Barösund. Nu ligger jag i sängen och väntar att eurovision poäng utdelningen skall börja :)
Igår tillbringade jag ca 4h hos min vän Noora som var snäll och blonderade mitt hår med färgen jag köpt, men eftersom jag redan några år haft mörkbrunt hår så blev de ju mera orange än blont. Det är dock meningen att håret skall få en chokoladbrun färg denna gång med ljusa slingor, men eftersom jag har tid till Axxell frissa linje först inkommande torsdag så hoppas jag att ni inte blir ihjäl skrämda då ni ser mej :D
Nu ska vi hålla tummarna för Krista!

sola sola sola

Publicerad 2013-05-15 21:32:18 i

Ikväll har jag varit riktigt bussig och förberett morgondagens mat (maletkött soppa) färdig, vilket INTE händer alltför ofta. Så nu hoppas jag och ber att vädret håller som lovat dvs 20 grader och sol. JAG VILL SOOLA <3

Alone

Publicerad 2013-05-14 21:28:16 i

Ska just gå och lägga mej, alena. Ja du läste rätt, ska sova 3 nätter på tumis med Nicholas i vårt stora hus då sambon for till Göteborg. Har fått några vikariat timmar i Kisakeskus och har varit där bland annat ikväll, så tack till mamma som hållit N sällskap. Imorgon kommer jag att befinna mej där mellan ca 10.00-13.00 så då kommer lill killen att få vara med fammo, tur så har man släktingar som ställer upp för en. Sen får man se vad morgondagens kväll hämtar med sej :) hoppas vädret är på min sida!

Morsdagen

Publicerad 2013-05-13 20:41:31 i

Igår firade vi första morsdagen och startade den med en sovmorgon till 9.00, Nicholas sku antagligen ha sovit längre också men vi måsta väcka han eftersom vi lovat att fara ti svärmor på morsdagskaffe 9.30 tiden (normalt vaknar N 8.00-9.30 tiden för tillfället).
Sen kom vi hem då han sku sova 12 tiden och ca 14.15 började vi trampa till Karis med cyklarna för att dricka morsdagskaffe hos min mommo, så det blev Nicholas första cykelresa o han tyckte det var kul :) sen kom vi hem och grillade.

KisisRun

Publicerad 2013-05-11 22:42:41 i

Har idag deltagit i min första OCH sista terränglöpnings motionsrunda, fy och h*****e säger jag bara! Ingenting för mej, tur så ingick det i priset stående bord till lunch, ha! Synd bara att då det ordnas något så är inte människorna och deltar, jätte dåligt med deltagaren i alla åldrar. Fanns allt från 7 åringar till vuxna. Dessutom startade vi från karis ca 9.45 så att vi var där kl 10.15 och som vi hade förstått skulle man vara där till kl 11.00 men eftersom vi sen fick veta att vi först skulle löpa först kl 13.00 så fick vi försöka hitta tidsfördriv 3h framöver, lyckat men det gick. Och faktist inte en gång till.

Sommarens ride ;)

Publicerad 2013-05-09 14:51:29 i

Här är cykeln som min snälla mamma betalde en del av till förskott födelsedags present, tack <3
Ska ännu skaffa en sits åt Nicholas där bak så att han också slipper ut och åka :)

Helatorstai (kommer int på va det är på svenska) :D

Publicerad 2013-05-09 12:07:20 i

Gårdagen var åter lyckad. Började dagen med några koppar te hos Nea varefter jag rusade hem för att lägga Nicholas i vagnen o lägga mej själv i solstolen, innan detta fick jag ett samtal att min beställda cykel skulle anlända så det gjorde ju dagen bara bättre. Hann dock inte öppna cykel paketet eftersom jag var så besatt att ligga och steka, ha! Fick besök 14 tiden av Noora och Villiam. Fisken i ugnen och kl 17.30 hade vi planerat med Milla (Nicholas gudmor) att vi skulle fara o springa så det gjorde vi förstås, 5km och 36 min i ojämn terräng.. Helt okej. Sen kom ja ju på att jag hade glömt N:s haklapp hos Nea så då bestämde jag mej för att ringa åt grannen Milla (svägerska) och höra om hon hade lust att hänga på o söka haklappen till Nea med cykel, så 2h senare for jag ännu ut på en cykeltur på nästan 9km, dåre! Nåjo, idag kan man iaf med gott samvete äta kladdkakan jag har i ugnen då kusinen Sebastian och mamma kommer på besök riktit strax. Försöker fixa en bild senare på nya cykel, ha bra!

Bra början på veckan

Publicerad 2013-05-06 18:44:22 i

Idag har det varit en utmärkt dag. Startade dagen med en rask 5 km rask promenad med Verro och hennes dotter Izabelle, sedan blev det kaffe och semla på terassen vår i det ljuuuvliga vädret. Satt ute mellan kl 12-15 och nu är mina kinder solbrända. Väckte Nicholas kl 14.15 så fick han provspringa på terassen för första gången han med. Har även hunnit besöka svärmor o svärfar på en kopp kaffe. Hoppas vädret håller resten av veckan också!
Vill också dela med er en bild på min ohälsosamma dagens mat.. Köttbullar och spagetti i en gräddig gryta med morötter.

Ajjj mina ben

Publicerad 2013-05-05 18:45:01 i

Gårdagens länk känns mera än vad jag skulle velat men sej själv får man ju skylla eftersom jag inte varit o springa på säkert 2 månader bakåt. Idag har jag varit på årets första lösglass, mums! Sen blev det handboll, bk - west och det blev stor stryk åt bk.
Har även besökt min pappas grav idag, skulle han fortfarande leva så skulle han ha fyllt 52 år idag. <3

Härliga lördag

Publicerad 2013-05-04 20:17:21 i

Idag har jag varit på en länk med finaste Pia, problemet var ju det att jag inte har varit och springa på några månader och Pia hade sånt tempo på att min puls låg vid 180-190 helatiden vilket är alltför högt och resulterade att min ben blev fulla med mjölksyror efter ca 5km så jag fick gå sista sträckan fram medan Pia fortsatte springa en omväg.
Från en sak till en annan, så idag hade vi sovmorgon till kl 8.40 och när vi väl hade ätit morgonmål och klätt på oss for vi till jysk, var vi hittade ett parasoll till terassen. Den va ännu idag nedsatt till 188€ (normal pris 269€) så det blev ett köp. Får den antagligen i nästa vecka, så hoppas den håller lite längre än en sommar. Ska ta en bild sen när vi har den på sin plats :)

Svåra val..

Publicerad 2013-05-03 20:00:27 i

Funderar allvarligt på att köpa en ny paviljong, en som har ordentlig runko så att den håller även vintrarna utan att behöva plocka isär den. Men priset är ganska högt på en sådan, så nu undrar jag om jag ska nöja mej med ett ordentligt parasoll istället som blir hälften billigare?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela