kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

Kaotisk dag och hysterisk kille

Publicerad 2013-08-29 21:57:17 i Allmänt,

Idag har det varit en hektisk dag. På morgonen när vi vaknade var nicholas inte längre het efter att jag lagt 2 suppare åt honom under natten. Ännu igårkväll hade han 40,4 grader feber via baken mätt förståss och han var inte nära på sej själv. När jag märkte att han var svalare om kroppen och var mer lik sej själv tänkte jag att "jess, han börjar bli bättre". Vi fick igår order av läkaren att idag gå och kolla crp värdet igen för att garantera att det inte börjat stiga. Det var så nära på att jag inte alls skulle ha åkt med honom dit eftersom han verkade bättre men bestämde mej för att gå ändå för att vi fått sådana order. 15 minuter senare efter att en amatör skötare tagit snabb crp ringde en annan skötare och sa att vi måsta besöka läkaren snarast för att få en remiss till ekenäs sjukhuset eftersom hans crp värde nu var 68. Så jag försökte få i honom lite mat, utan att lyckas varefter vi åkte via hälsocentralen till sjukhuset (barnpolin). När vi anlände in i läkarens rum på hvc var nicholas så skräckslagen av allt pickas + övertrött så han skrek som aldrig förut ända tills vi gick ut därifrån, samma fortsatte i sjukhuset. I sjukhuset skulle han vägas och mätas men det var omöjligt då han var livrädd för tanten med sjukhusrocken. Sedan fortsatte vi via läkaren till labben var han var lika hysterisk då han ens såg någon av personalen. Fortsatte färden till röntgen avdelningen och tog lungröntgen vilket gick bra då skötaren inte visade sej för han. Gick ännu ner via barnpolin för att ta en granskningstid till måndagen och ge kisiprovet som var rent. Via apoteket kom vi hem, jag iväg på jobb till kl 17 och hemma ca 21.30
Så nu hoppas jag på en mindre kaotisk dag imorgon, nedan en bild på lilla N som satt så nöjd i matbordet imorse.

lilla hjärtat <3

Publicerad 2013-08-28 14:37:45 i Allmänt,

Soffan och famnen är killens favorit platser idag. Han orkar vara igång ca 15 minuter åt gången innan han måste lägga ner sej och vila. Läkaren besökte vi sen ändå och crp hade han 52, ingen urinvägsinflammation men dom sa att om vi inte får febern att sjunka med hjälp av panadol-burana kombinationen skall vi söka oss till jouren ikväll/natt :( men sen undrar jag att om det verkligen är 3 dagars febern, så vad kan de heller göra på sjukhuset heller göra åt saken?

Febriga Nicholas <3

Publicerad 2013-08-27 19:53:48 i Allmänt,

Har en febrig kille här hemma, 40.1 grader via rumppan så ca 39.5 grader :( första gången vår kille e såhär sjuk, så imorgon blir det ledig dag för mej istället för jobb. Hoppas N mår bättre imorgon!

Partylite

Publicerad 2013-08-25 21:21:45 i Allmänt,

Har idag varit värdinna på mitt första partylite party. Ganska kul trots att det blev lite väl dyrt, ca 110€ blev min beställning. Men då kan ni inte tro vad allt jag fick för det. Lovar ta bilder när varorna anländer. En bild ska ni få se på mina 40 teljus jag köpt för jubileumpris 36€.
Bjöd på kaffe, karelska piroger & äggsmör, rabarberpaj med vanilj & vitchoklad fyllning + kladdkaka.
Imorgon har jag ledig dag men nicholas skall ändå till gruppiset några timmar. Under tiden tänker jag köra en ordentlig länk med dino och sen kaffe i byn.

Old pic

Publicerad 2013-08-23 10:26:10 i Allmänt,

En gammal bekant skicka ett foto som hon hittat bland med sina gamla bilder: pappa, mamma och jag
Foto är taget antagligen 1994-1995

Det man vill ha skall man inte tveka köpa

Publicerad 2013-08-22 21:13:50 i Allmänt,

Vill ha, och tänker beställa en ny "vintermatta" till vardagsrummet. Sen borde ännu gardinstången läggas upp i vardagsrummet och nya gardinerna bytas till köket. Kul att va på jobb igen ;)
Bara första lönen har kommit skall det även bli en reissu till ikea för att inhandla ny tv-taso + gardiner till vardagsrummet.

Lediga tisdag

Publicerad 2013-08-20 10:47:30 i Allmänt,

Sitter som bäst ute och njuter av antagligen dom sista varma dagarna, men tycker dock att det skall bli mysigt med höst också. Hängt lite byke och Nicholas älskar att vara ute.
Ledig dag idag och jobb igen ons-lö, ganska skönt att endast jobba 80%!

För stora byxor

Publicerad 2013-08-14 21:17:12 i Allmänt,

Harmar så nitton o sjutton för tillfället. Köpte i ideapark som sagt ett par arbetsfarmare från H&M och nu märker jag att jag borde ha köpt en storlek mindre! Inte nog med det, blev så förtjust i dem så jag beställde ett par likadana men i annan färg och kommer ju att hända precis lika med dem :( nåh, får väl tvätta dem med korta mellanrum helatiden så att dom krymper lite i tvätten. Hälsningar av en håsapelle.

aktiv söndag

Publicerad 2013-08-11 21:18:32 i Allmänt,

Försökte på fredagen göra inlägg men det gick helt enkelt inte? Men skit i det.
Har igår befunnit mej ute på en holma med en bunt av tjejer, utan ström och rinnande vatten.. Bra gick det och kul hade vi! 7 kamp på agendan, bastu bad, dopp i havet, god mat och trevligt sällskap :) kom hem idag ca 14.30 tiden.
Köpte alltså på torsdg kväll en "sov vagn" åt Nicholas till gruppiset, av en bekant för 10€.. Vagnen är som ny och kommer att fungera bra till det vi kommer att behöva den. Så på fredagen tvättade jag tygen i den så nu är den ready to go!
Idag fick jag äntligen tvättat de sista fönstren utifrån, så nu har jag bara 3 sovrum inifrån kvar, thank god! Bra att vara borta hemifrån lite emellan annars då sambon hade byggt en sandlåda åt lilla N i brist på annat ti göra <3

Torsdag

Publicerad 2013-08-08 21:53:06 i Allmänt,

Vill börja med att berätta att jag trivs jätte bra med mitt nya arbete som servitör! Men måste nog erkänna att det har varit tunga dagar bakom men detta beror enbart på vädret och den otroligt tunga luften. Har ingenting emot värma men när det blir såhär fuktigt i luften så klagar jag för det är verkligen inte trevligt att gå omkring svettig och klibbig dygnet runt och speciellt att springa runt i en restaurang som en dåre. Men som sagt, springer gärna runt som en dåre men helst inte såhär ofräsch som de senaste dagarna. Hoppas på att en åsk skur skulle friska upp luften rejält så man orkar vara sej själv igen! Nicholas har igår varit första dagen i gruppiset och idag andra dagen, blev lite såhär fort på utan dess mera bekantning pga att gruppiset varit stängt hela sommaren och de öppnade först i måndags. Men bra har allt gått och Nicholas lilla trivs, han är såååå duktig :) blir ju dock inte så många dagar i månaden för honom där eftersom jag jobbar endast 80%. Så vi har ansökt om 12 dagar/månad.
Imorgon blir det kvällskift 16-24, så tack o gonatt!

Även en bild nedan på en överlycklig kille som fick åka pappas lastbilen hem från gruppiset idag <3

<3

Publicerad 2013-08-06 21:46:11 i Allmänt,

En bild på vår sportiga lilla kille som ville prova mammas sportband :D

Mera update

Publicerad 2013-08-06 21:40:44 i Allmänt,

Söndagen tillbringades alltså i shoppingcentret Ideapark och underligt lite pengar gick det åt.
Köpte en huppare från stadium för 34,90€, två paket med puma sockor för 11,90€/paket, ett par sandaler från Kookenkä för 19,95€ och ett par "arbetsjeans" från H&M för 19,95€.. Klarade mej med ungefär en hundralapp. Gjorde dock en "liten" beställning från hm nettikauppan eftersom höst nyheterna inte ännu fanns i butikerna. Igår befann jag mej på jobbet mellan 11-19 och då fick nicholas vara med sin mommo, igen :) idag har vi haft en ledig dag med mycket program. Bland annat ett besök till gruppiset Nicholas skall börja i imorgon ich trevligt verkade det! Så imorgon far jag dit till ca 10 tiden med honom och är där tills jag skall på jobb till 11, tror det kommer att gå helt bra.
Vi återkommer.

Jobb och vårtor

Publicerad 2013-08-03 23:54:48 i Allmänt,

För tillfället består mina dagar av inte så mycket annat än jobb och vårtor i fötterna, ha! Imorgon är det dock en ledig dag efter 5 arbetsdagar och den tänker vi tillbringa i Ideapark, Tammerfors :)
Over and out.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela