kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

bihåleinflammation

Publicerad 2014-01-23 20:13:59 i Allmänt,

Flunssan som skulle bli bra med 3 dagars vila blev bara värre. På onsdagen märkte jag hur trycket i huvudet blivit värre, orkade fortfarande ingenting och hur jäkla ont det nu gjorde att snyta näsan som var fylld av väldigt tjockt slem. Då beslöt jag mej för att besöka arbetsläkaren i Iso Omena igen för att kolla upp bihålorna och om jag minns rätt så har jag inte tidigare haft bihåleinflammation. Efter att jag berättat mina symptomer och läkaren kollat kinderna med ultra kunde hon konstatera att det nog var som jag gissade. Bihåleinflammation. Så nu kör jag med lite mera vila resten av veckan och en antibiotika kur. Redan idag känner jag mej mera som en människa än vad jag gjorde i Onsdags, så det är väldigt skönt.

Längtar redan efter att få träna igen, men denna gång med måtta så att kroppen hänger med och att det inte bryter ut som flunssa igen.

trött på att vara sjuk

Publicerad 2014-01-21 10:16:59 i Allmänt,

Sjuk IGEN. Inget allvarligt, bara något jäkla virus. Så nu skall det vilas ännu t.om morgondagen och hoppas på att flunssan och hostan blivit bättre och att febern är bortrest så att jag får fara på jobb igen på torsdag.. Blir ju tokig av att vara hemma 24/7.
Dessutom skulle jag ikväll inleda mina studier:

"Yrkesexamen för ledare för skolgång och morgon- och eftermiddagsverksamhet"

vid Axxell i Karis. Där kommer jag att befinna mej så gott som varje tisdag kväll 17-20.00 hela våren. Jännä!

Nicholas var på 1,5 års granskning annars 17.12 och då var han 11,3kg 83,5cm. Senaste månaderna har han betett sej som en liten apa eftersom han försöker härma precis allt vad man säger. Kommer ganska myky ord nu, både på svenska och finska men svenskan är fortfarande starkare och det språket han mera använder. Fortfarande en glad pojke men man märker dag för dag bättre, att han också har en egen vilja. Lugnat sej också en hel del, klättrar inte längre överallt och helatiden och kan till och med sitta med oss i soffan och mysa en stund vilket han inte tidigare haft tålamod till. Väldigt god liten filur. <3



ticket to heaven

Publicerad 2014-01-18 19:35:23 i Allmänt,



Har i år haft Legotec vinterhaalare åt Nicholas och har tyckt att den varit bra, men trots det skulle jag vila prova på något annat märke nästa år och efter lite googlande hittade jag denna härliga färg av ticket to heaven, har någon erfarenhet av den? Inte av färgen utan av haalaren.




en bild på våra pojkar när dom såg på teletapit igårkväll <3

blåbärsgröt

Publicerad 2014-01-16 11:47:34 i Allmänt,

Idag tillbringar jag dagen hemma med Nicholas. Var på morgonen till hvc med honom eftersom hans två veckor bak hosta blivit bara värre, rösten är hes och igår märkte jag att även andningen blivit tyngre för honom. "Kurkunpääntulehdus" som det heter på finska, har han. Fick ventoline hostmedicin för att öppna luftvägarna så att han skall ha lättare att andas. Sjukledig är han från gruppis till och med imorgon. Så idag ät jag hemma med honom och imorgon får pappan i huset stanna hemma så att jag kommer iväg på jobb!

Nu var jumpporna över för denna vecka och nu försöker flunssan titta fram även hos mej men jag tänker göra mitt bästa för att bota den! Killen ligger i sin säng och försöker få tag i dagsvilan, att sova inne på dagen har aldrig varit hans grej så får se hur lång vila det blir. Försöker laga blåbärsgröt för första gången på rågmjöl, reseptet verkade gott men får se vad den smakar i verkligheten :)



Välkommen snö!

Publicerad 2014-01-14 20:59:37 i Allmänt,

Vardagen har återkommit som sagt, tungt har det varit att stiga upp före 7.00 då det ösregnat dygnet runt och varit mörkt från morgon till kväll. Men nu när det är -15 grader och lite snö på marken känns livet genast lite lättare, jag njuter trots kölden.
Förutom vanilga jobbet har jag hållit en hel del jumppor inom senaste veckan och så känns det också, kroppen är totalt fast!

rumpa-mage 60 min på lördag
bike 60 min igår
rumpa-mage 60 min idag

och ännu en bike 60 imorgon varefter det skall bli skönt med några dagars vila som hoppeligen innebär några powerwalkar eller länk.

Har varit på ett fysio besök via jobbet och skall imorgon på andra besöket. Fysioterapeuten menade att jag inte har någon discbrock utan bara en över rörlig ryggrad som söker sej ur plats nu och då, varför även kiropraktik besöket har hjälpt. Har nu varit så försiktig gämed ryggen att hon gav mej olika rörlighets övningar för nedreryggen och höften eftersom höften antagligen blivit inflammerad pga ryggen. Övningarna har verkligen hjälpt och både ryggen och höften känns helt okej för tillfället.

några bilder nedan från söndagens utevistelse








råkade få en perfekt "tilannekuva" på nicholas då han blev ledsen :D

Sov gott för det skall jag göra!

Vardagen

Publicerad 2014-01-06 22:13:08 i Allmänt,

Då var det jullovet förbi och imorgon är det dags att återvända vardagen med väckning kl 06.40. Efter nästan två och en halv vecka ledigt kommer det att bli en tung morgon. Otroligt skönt har det varit och roligt har vi haft! Trots det, kommer det nog att bli skönt med vardagen och rutiner.




Under jullovet har vi hunnit umgås med en hel del nära och kära, besökt Huimala och Hoplop + uträtt ärenden i Skanssi. Förutom detta var vi på nyårs afton till Pojo och såg på fyrverkeriet vilket Nicholas älskade!
Jag har också under jullovet haft möjlighet att träna en hel del.. Har varit på mitt livs första och andra Bodyattack timme, och kan redan säga att jag är aningen "beroende" av den och tänker försöka gå på den en gång i veckan. Förutom Attacken har jag varit en gång på gym och powerwalkat en hel del vilket har varit såå skönt vid sidan om allt ätas.

Nu skall jag försöka få tag i sömnen.

Huimala

Publicerad 2014-01-02 21:39:34 i Allmänt,

Idag har vi varit för första gången till Huimala i Esbo, bilderna får tala iställe för ord. 







Som ni ser så är största delen av bilderna suddiga, dels för att dom är fotade med Iphonen och inte med en "riktig" kamera och dels för att det verkligen inte är det lättaste att få en klar bild på en 1,5 år gammal kille som inte hålls alls stilla 😃

Året 2013 och lite till

Publicerad 2014-01-01 22:15:54 i Allmänt,

Nytt år, Nya tag men inga Löften. 
Året 2013 har varit ett år som ganska fort bara flytigt förbi. Var mammaledig/arbetslös fram till Augusti och efter ca tre månader jobb som servitör blev jag åter arbetslös men denna gång endast två veckor. November fick jag jobbet i Sjundeå som skolgångsbiträde/eftisledare var jag fortfarande befinner mej och njuter av jullov ännu en vecka fram innan det blir dags att återvända jobbet. Sista dagen på 2013 fick jag även en förfrågan från Active Sport Club att börja dra en timme spinning i veckan från årets början, jeeeei! 
Igår på dagen fick jag någon konstig inspiration på att möblera lite om i nicholas rum och slutresultatet blev såhär:


Synd bara att inspirationen kom så fort att jag glömde fota bilder innan jag ställde igång 😃 men som ni märker så hör turkosa färgen till iaf min favorit gällande killens inredning (och även ganska långt gällande klädseln), haha! 

Idag startade vi mot Östra Helsingfors för att träffa min gånga pappas kusin, hans nya kvinna och min småkusin. Tillbringade halva dagen där. 
Nu i sova eftersom det inte blev alltför mycket sovit förra natten 😝

Gott Nytt År!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela