kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

OBS!

Publicerad 2014-07-24 22:12:43 i Allmänt,

http://krristaaa.wordpress.com/2014/07/24/7/

ny blogg, ny sida.. häng med!

the boat

Publicerad 2014-07-21 23:38:03 i Allmänt,



På bilden kan ni se min gamla båt (den ovan) och min nya (den nedan)



i denna bild kan ni se förändringen hittills inuti, dvs bilden ovan = före och bilden nedan = efter, stor skrubbad och matta lagt på golvet



samma princip i denna bild som i den förra 😊

Skall ännu sy gardiner till båten, slipa & olja träytorna och lite annat smått & gott, men sku nog kuna påstå att det blir riktigt bra bara det blir färdigt!

helgen

Publicerad 2014-07-20 22:04:27 i Allmänt,

Så gick åter den helgen. Har gjort en liten affär, har nämligen bytt ut min båt till en lite större. Nya båten är dock ca 10 år äldre än den jag hade men som sagt större. Och på fredag eftermiddag kom mamma med mej och skura båten inuti. Dit for cirka 3 h men nu är den skurad allt från golv-väggar-tak och bänkar. Lägger ut lite bilder på bytet bara den e färdig med lite detaljer 😊
Igår kom Nicholas gudmors flicka Ella till vårt övernatten och vi hade en mycket trevlig dag. Höjdpunkten på dagen för barnen var nog säkert 2 timmars vistelsen i Lejonparken @ Ekenäs med glasspaus mellan varven. 
 
Idag hade vi planerat att åka till stranden om vädret är fint men det var det ju inte. Som tur så stanna vi hemma för klockan 13 tiden började det åska och en liten stund senare i samband med ösregnet börja det blixtra, riktigt ordentligt liksom. Så när Nicholas for på päikkäre satt jag och Ella ner oss vid matbordet och spelade kimble, utan någon ström i huset. 
 
Länge sen jag spelat bordspel med barn, kul var det 😊
 
Strömmen for ca 13 tiden och kom tillbaka efter 16.30 för när jag och barnen åkte till abc för att äta (eftersom jag inte kunde laga mat hemma utan ström) hade vi ännu inte någon ström men när vi kom tillbaka hem hade strömmen kommit tillbaka. 
Nu sitter jag i min ensamhet och ser på film eftersom sambon brevid somnat, alltid samma sak med han och film. Sak samma, ska söka mej mot sängen småningom och försöka vakna lite tidigare imorgon för att uträtta ärenden. Godnight.

6 år <3

Publicerad 2014-07-13 22:34:54 i Allmänt,

Det var meningen först att Nicholas skulle tillbringa lördag eller söndag eftermiddag hos sin gudmor Milla, men hon sa att om jag ville hämta han övernatten så fick jag det. Eftersom vi idag med sambon firar 6 års dag så tog vi emot erbjudande och förde han övernatten. Han stor trivs med sin gudmor så det var no problem.
Igår for vi åkandes till Scola på mat, vi båda åt hamburgaren som var jätte god! Och kan ju inte annat än konstatera att dom inte kunde ha ett bättre ställe.
Åkte iväg lite efter 10.30 för att hämta killen medans sambon blev och sova. Själv stannade jag hos Milla på en kaffe innan hemfärden. Där lekte Nicholas och Millas 9 åriga flicka med en boll och killen studsade efter den som en tok. Vet inte vad som egentligen hände men det vet jag att han hoppade efter bollen men när bollen gick undan så föll han rakt mot stolen som var bakom bollen. Och åter hade vi en blödande kille, men värst är det då det blöder från munnen. Visste inte först varifrån han blödde, om det var tanden eller läppen, men märkte sen att det var tanden. Försökte se efter ordentligt men fick sånt obehag att blicken höll på att svartna. Milla kollade läget medans jag låg på golvet och konstatera att det ser ut som att tandköttet hänger löst framför tanden 😟 Nåh, därmed ringde jag Ekenäs sjukhus som sa att vi skall komma och visa om saken är så. Vi åkte till Ekenäs efter att har plockat upp pappan hemifrån och efter ca 20 minuters vänta och ett 2 minuters besök hos läkaren som bara konstatera att "går inte att göra något, såren i munnen brukar läka fort men följ med och ge värkmedicin vid behov". Jo precis, detta sa han efter att inte egentligen kollat killens mun ordentligt. Läppen är väldigt uppsvälld och tandköttet ser äckligt ut. Tänker imorgonbitti ringa tandläkaren och höra med dom vad dom tycker OCH hoppas verkligen säger samma som läkaren vi besökte!

Kvällens bild:


Eftersom vi bor "på lande" har vi fördelen till dessa, dom var såå söta och nyfikna!

😍

Publicerad 2014-07-10 21:55:22 i Allmänt,







Lastpall-soffan som äntligen blivit färdig och kan konstatera att slutresultatet blev bättre än förväntat!

50 års fest & Hangö Regatta

Publicerad 2014-07-08 12:17:01 i Allmänt,

I min lathet och en sömnlös natt har jag nu lagt ett bild kollage från 50 års festen i Sibbo. Festen ordnades alltså av sambons moster Ritva.



Bjuder även på ett bild kollage från helgens Regatta som var sååå lyckad, vet inte när jag senast hade såå roligt som i lördags eller när jg senast hade en sån krabbis som jag hade i söndags 😣 men jag överlevde och lever på detta en god tid framöver!



Nu ligger jag IGEN och solar medans killen BORDE sova, säger baddare den där Nicholas. ä. Han har legat i vagnen ca 30 minuter nu men om allt går som det borde så somnar han nog om ca 15 minuter. Ikväll blir det IKEA med mamma min, skall handla lite förvarings möbler till vårt lilla gym här hemma. Bilder från det när det är färdigt. Njut nu av det härliga vädret så länge det varar, för det tänker jag 💖

baby, bikini, hangö

Publicerad 2014-07-04 22:36:00 i Allmänt,

Veckorna och dagarna bara rusar iväg, men njuter så tusan nu när solen visar sej och man inte behöver dra långärmat på sej när man för roskisen. Njuter av att få gå med shorts och topp. Lite färg på huden är väl aldrig dåligt det heller ;) Idag har jag varit och hälsat på en nybliven familj, en liten tös bara en vecka gammal och jestas så söt! Har även besökt Hagalandet i hopp om atg jag skulle har fyndat bergsväxter men allt var nästan slutsålt eftersom dom stänger fr.o.m måndagen. Så jag kom tomhänt därifrån vilket var lika bra så spara man lite pengar, haha! Men sen när jag for till lidl och handla senare på kvällen råkade jag fynda en bikini (ber om ursäkt över den halvnakna bilden) men tyckte bikinin inte var så tokig för 5€ så måste ju få en bild på den åt er så att ni kanske också vågar er och köpa en ;) köpte själv storlek S (36/38).
Fotbollen börjar komma ut från både öron och näsa, så idag när det IGEN var dags för fotboll bestämde jag mej för att ta hunden och ungen med på rask promenad. Promenerade ca 5 km på 37 minuter, sprang också lite mellan varven. Det är roligt att gå men vore ännu roligare med sällskap, så om du känner dej nångång ivrig för rask promenad och saknar sällskap HÖR AV DEJ! 😊 Eftersom jag också fått träningsiver bestämde jag mej idag för att köra ett dryga 30 minuters pass med jumppaboll och hantlar i vårt lilla hemmagym. Total förbränning av 750 kcal. 
Bilder från hemmagymmet kommer bara makeovern för rummet är klart.
Imorgon tar jag och Noora 3ans tåg till Hangö och far och kollar läget på regattan, hoppas vi ses och att ni har en trevlig lördag för det tänker vi ha! 😉Orkar inte fortfarande heller ladda upp bilder från festen.. Tyvärr! Men bättre sen än aldrig, eller hur?

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela