kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

Steg efter steg :)

Publicerad 2013-03-31 18:47:30 i

Kunde inte tro mina ögon när nicholas gick för första gången en riktigt lång sträcka! Själv stod jag i köket och fixade kvällsgröten åt honom. Tar nog int länge innan han går på heltid :) bilden nedan kan ni se sträckan nicholas gick helt utan stöd och hjälp, vardagsrums bordet till dino. Vill också dela en bild på utsikten och snö mängden på vår bakgård :(

Påskmarknad

Publicerad 2013-03-31 08:44:37 i

Gårdagen var ganska fullapäckad. Hela förmiddagen/morgonen bakade jag kaka, min första marsipan kaka som blev helt lyckad enligt mig! Som fyllning hade jag vitchoklad och mörkchoklad med citron och vanilj + lite hallon. Marsipan rosorna på kakan är köpta. Klockan 12 for vi in till stan och gick igenom gågatans påskmarknad som ordnades. Massor med folk och fint väder, synd bara att det var så kallt pga den kalla vinden. Sen blev det kaffe och kaka hos min mamma. Efter att Nicholas hade ätit sin kvällsgröt och druckit sin mjölk for vi och bada bastu, skönt! Trevlig påsk åt er allihop :)

Protein smoothie :)

Publicerad 2013-03-28 20:33:51 i

Min absoluta favorit efter träningen! Går bra att dricka men också att äta med sked om man vill :) portionen räcker dessutom bra åt två personer och fungerar bra även som mellanmål.

1 banan
0,5 - 1 dl proteinpulver
(använder för tillfället själv smaksatt med choklad smak)
1,5 dl naturell jogurt
(fungerar även bra med kvarg om man vill ha tjockare konsistens)
1 dl med frysta bär
(min tillfälliga favorit är hallon)
+ en liten skvätt med honung

Lätt som en plätt och super gott! Har själv jätte svårt att få ner protein pulver blandat med vatten eller mjölk men i denna form äter jag det mer än gärna! ;)

Give it a try and let me know what you tought! :)

Gardinerna

Publicerad 2013-03-28 09:20:59 i

Här får ni se en bild på gardinerna jag köpte till Nicholas rummet, ingen förbättring ännu.. (Gardinerna var alltså inte riktigt i min smak men fanns inga andra alternativ)
Men måste dock ännu köpa en rullgardin till hans lilla fönster som också släpper in ganska mycket ljus. Lönedagen till ära blir det plättar och lunch i socis, sen tillbringas hela kvällen åter i Lojo Lady Line :) trevlig torsdag för det tänker jag ha! ;)

Mörkläggande gardiner

Publicerad 2013-03-27 17:46:23 i

Vår lilla kille Nicholas har redan en tid tyckt att det är kul och vakna ca 06.30 tiden medan mamma inte tycker att det är kul. Så efter en funderare har jag kommit fram till att det möjligen kan bero på att det blir så tidigt ljust om morgnarna, många mammor har samma "problem" för tillfället.. Så nu är jag hemkommen efter att ha köpt mörkläggande gardiner från jysk med Cars motiv eftersom det var det enda som fanns för barn och nu tänker jag hålla tummarna att dom hjälper!

Andra tanden

Publicerad 2013-03-26 20:28:42 i

En månad har gått och idag har andra tanden kommit igenom :) lika reaktion som med första tanden, extra pirrig än vanligt men nu har Nicholas även ätit sämre än normalt och haft jätte lös mage, stackars lilla hjärta! Hoppas han inte kommer att reagera såhär på varje tand :( förutom detta fyller min mamma o moster idag, grattis på Er dag! <3

Veckans saldo

Publicerad 2013-03-24 20:46:09 i

Veckans träningspass består av:

Innebandy 60 min
Shape 60 min
Spinning 60 min
BikeBody 90 min

+ 2 x 5 km powerwalk med hunden som inte finns med i pulsklockan, dvs kaloriförbrukningen denna vecka totalt är 3000-3200 kcal :) målet per vecka för mej är 2000 kcal så denna vecka har varit extremt bra!

Britax

Publicerad 2013-03-22 21:50:21 i

Här kommer nu ett inlägg om bilstolar. Då jag fick veta att jag blev gravid och började leta efter barnvagn fastnade jag ganska direkt för britax b-smart vagnen med tre hjul. De hade ett bra erbjudande på vagnen i Vauvatalo Johanna, Vanda.. Om man köpte ovan nämnda vagn fick man bilstol på köpet så deh avgjorde mitt behov av vagnen medsamma! Köpte tillika en tillhörande telakka till bilstolen med bälte fastsättning eftersom den var hälften billigare än den med isofix. Och en tid bak när vi började fundera på nästa bilstol fick jag för mej att den också skulle vara av samma märke, dvs Britax. Så det blev en 'Multi tech' stol 9-36kg, som man kan ha först bakåtvänd 9-25kg och sen framåtvänd 25-36kg. Böt ut 'baby bilstolen' för någon vecka sedan och tyckte då att jag hade satt nya stolen på något vis fel, idag fick jag äntligen upp kollat via britax.fi hur stolen egentligen skulle vara så nu tänker jag dela med mej en bild på Nicholas nya stol :)

First steps

Publicerad 2013-03-16 21:52:56 i

Idag var det meningen att vi skulle besöka ekenäs mega kirppiset men det blev inget av det så lite efter 14.00 gick vi till hallbackan och väntade at nicholas skulle vakna så at vi skulle prova pulkka backen, var ute i 1,5h vilket var helt otroligt skönt! Full sol och ca 0 gader, perfekt. Igår tog även lillkillen sina första få steg utan stöd :) helt otroligt! Idag har vi även varit i knäppen o äta, länge sen sist.. Och gott var det! Efter att vi kommit hem 19 tiden har jag bakat en hel bunt med semlor så nu har vi bröd en tid fram ;) trevlig fortsättning på helgen allihop!

Hårklippning

Publicerad 2013-03-13 21:07:27 i

Idag har Noora varit här och klippt bland annat Nicholas hår för andra gången, sötis! Håret det bara växer precis såsom lillkillen själv, tänka sej att han redan blir 9 månader imoron. Huj som tiden bara rinner iväg. Förutom detta blir det att tillbringa kvällen i Lojo Lady Line, en BikeBody90 + 30 min Hotvenyttelyä :) istället för plättar i socis kommer det att bli fisksoppa hemma, mums det med!

:)

Publicerad 2013-03-11 13:44:18 i

Ja, jag har varit lat. Har kännt mej små sjuk och inte haft något att uppdatera. Nu är det måndag igen och är hemkommen efter att ha varit o hälsa på Malin Lindholm och hennes fina babymage! En vecka kvar har hon till beräknat idag och håller tummarna att lillen snart vill ut :)
Igår fick vi en hel del gjort, eller jag fick. Fick några år tillbaka en trim maskin för hundar av min mommo som jag nu äntligen prövade på vår dino eftersom han lossnar helt grymmt med hår igen.. Och vaau vilken stilig hund vi fick! Är såååå nöjd och kommer att börja trimma honom regelbundet eftersom det även verkar som om hår lossnandet inte är lika nu heller. Jess!! Sen hade vi Totti och koppla vårt bubbelbad som vi fick av mamma eftersom hon böt ut det till ett dushskåp. Lägger nedan en bild på bubbelbadet och där kan ni se att det inte riktigt passar in i vårt badrums hörn men det får duga eftersom vi ändå Fick det. Så tack mamma <3
Fick även städat lite saker bort som blivit från byggnads skedet och har ännu en hel del att reda upp, men kaikki aikanaan.. Måst bara utnyttja tiden nu när stefan är hemma 6 veckor, så jag kanske faktist får något gjort. Tänker även dela en bild på vår lilla solstråle som bara växer! <3

Dåliga måndag

Publicerad 2013-03-04 20:02:54 i

Har inte varit precis den bästa måndagen hittills.. Varit extra trött och känns helt som om jag håller på att bli sjuk, trots detta har jag ett pass med 45 min muokkaus + 45 min bodycombat bakom mej. Hoppas bara dessa känningar beror på lördagens festas och går om med lite mera sömn! Lördagen var helt super och hade jätte roligt trots storm vädret. Krogen som vi befann oss i var kanske inte helt i min smak men det var inte hela världen, tänker nog göra det om inom kort.

Tjejkväll

Publicerad 2013-03-02 11:57:52 i

Åååååh vilken härlig dag! Solen skiner och morgonen började med ett sista babysim pass för vår del. Nu tycker vi att Nicholas blivit tillräckligt stor så att vi kan gå till simhallen på egenhand och sparar lite pengar på att inte gå på babysim längre eftersom det kostade ca 70€/månad och vi inte vet hur det ekonomiska kommer att se ut för vår del då jag kommer att bli arbetslös from 6.3 och hoppeligen hittar något trevligt jobb inom kort.
Idag blir det tjejkväll för hela slanten! Åker iväg med tjejerna till Helsingfors för att fira finaste Pia Elonen! Wooop Wooop <3 härrrrrligt!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela