kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

Glada vappen

Publicerad 2013-04-30 13:19:34 i

Som sagt så satt vi upp paviljongen då som jag tidigare skrev, igår kom det regn riktigt ordentligt så det blev och pussla på runkon lite eftersom det inte höll tältet tillräckligt spänt pga att det var så snett överallt. Så sen ca 23 tiden igår kväll föll det nästa helt och hållet ihop, jaa dit for vår paviljong :( så nu blir det att hitta på någon ny, fixare lösning och slänge den gamla!! Menjo, försöker hålla humäret uppe för det. Har bakat vappen munkar och rocky road "godis", behöver ännu en ny gasflaska för att få grillen i skick inför kvällen då Robu, Verro o Izzu ska koma hit. Ska bli kul :) glada vappen allihop!

Veckans uppdate

Publicerad 2013-04-28 15:12:11 i

Har inte så mycket uppdatera, tisdagen fick jag magsjuka så då låg jag och sov typ hela dagen och tur så kunde sambon komma hem och vara med N den dagen. Onsdagen gick som den gick, att samla krafter för det mesta. Torsdagen var jag i Kisakeskus som ledare för första gången, vilket var jätte roligt! Fick direkt några nya arbetsturer till Maj :) Sen blev det en snabb matpaus hemma mellan 16.00-16.45 varefter det var dags att åka till Lojo för lite jumppa. Fredagen massage, skönt! Lördagen började med 80 tals jumppa i Lojo. Idag har vi fått halva terassen tvättad + paviljongen tejpad, orsaken till att endast halva terassen blev tvätta är för att det fortfarande finns lite snö kvar på andra halvan. När N har lagt sej för natten skall vi fara och plocka fram paviljong tältet och möblerna inför tisdagen. Jippiii, äntligen är sommaren snart här! <3

Nya mattan

Publicerad 2013-04-22 22:06:24 i Allmänt,

 
Vet inte vad blogg appen har för stärv, får int liksom alls upp den!! Så nu bloggar jag via telefon internet vilket inte alls är lika behändigt. på lördagen fick jag äntligen min inspiration för golvtvätt, en tid sen sist. Så nu när golven blev tvättade fick även nya mattan plats på vardagsrum golvet, så nedan ser ni en bild på den :) 
 

thank you lord

Publicerad 2013-04-19 21:17:21 i

Kiropraktikern jag gått hos senaste 2-3 åren heter Outi Holopainen och befinner sej i Lojo. Kan bara säga att hon är ett mirakel! Ett besök hos henne och ryggen känns nästan som ny igen. Får se hur det känns imorgon men just nu känns det bra, bara jag söker hjälp av henne innan det är försent så hjälper oftast ett försök, som tur är! Prisen är inte som lägsta men man får nog "vastinetta rahalleen" såsom det heter på finska :)
Ska få släktingar på kaffe imorgon så bestämde mej för att baka en typ bostonkaka, kanelbull resept men i en annan format.. Och nu ska ni få se bild på den "lilla" bullan :D hups..

Förbannade rygg!

Publicerad 2013-04-17 12:37:03 i

Idag är inte en bra dag. Har sovit dåligt inatt pga otrolig ryggont vilket började redan igår kväll. Så istället för att dra jumppa ikväll blir det att vara en passiv ledare och hålla cirkelträning, förutom detta fick jag avboka morgondagens jumppa i Lojo för att få den här förbaskade ryggen i skick innan det är för sent igen. Så på fredagen blir det besök hos kiropraktikern och hoppas på att hon gör ett litet mirakel.
Morgonen har jag och nicholas tillbringat hos Nea och hennes söta barn, kul när nicholas har leksällskap av andra barn :) kan inget annat konstatera än att vår baby blivit stor, nu går han minst 80% av tiden då han är vaken.

"Kalla mej dålig om du vill"

Publicerad 2013-04-16 12:58:50 i

Kalla mej dålig mamma om du vill men hittills har nicholas så gott som fått burk mat eftersom de två gånger jag erbjudit min mat så har det inte dugit. Imorse provlagade jag åter en egen måltid åt han, denna gång innnehöll det:

250g maletkött
2 morötter
halv lök
makaroner
2 ägg + kryddor

När det va dags för lunch så värmde jag maten varefter jag blandade några skedar med grynost i (vilket han inte förut fått) och tammituusan som killen åt, äntligen åt han min hemgjorda mat! Lycklig mamma :)
Blir även att laga en plåt med hemgjorda knäckebröd om inte idag, så senast imoron. Lagade första plåten på söndag och nu är dom nästan slut, jätte gott! Ikväll kommer mommo och hålla nicholas sällskap då jag och sambon far och se på herrarnas tredje kvartsfinal match, heja BK! Nedan ska ni få se en rolig bild på mej o N :)

76cm 9350g

Publicerad 2013-04-15 20:08:49 i

Idag har jag besökt rådgivningen med Nicholas, 10 månaders granskning och killens mått var nu: 76cm 9350g, äntligen har tillväxten lite bromsat ner! Lite längre än ett barn vanligtvis i hans ålder. Efter rådgivningen for vi till och träffa Verro och hennes dotter, gick ut o gå på en rask promenad, via lidl efter kaffe semlor och en varsinn munk :) för mej blev det även en uppvärmning på springmattan + cx works i sportfigur senare på kvällen. Inget annat att uppdatera idag, tack o hej!

10 månader

Publicerad 2013-04-14 19:39:33 i

Idag blir vårt troll 10 månader och kan inte förstå att han blir snart 1 år! Killen har igen utvecklats massor, går jätte mycket då vi är hemma men direkt om vi är någon annanstans så blir han blyg och kryper för det mesta. Här är det fart och fjång på.. Han har en leksads låda med hjul, gå vagn och gå bil som han turvist springer omkring med. Det är det bästa han vet för tillfället. Lite orkar han leka däremellan men för det mesta består dagarna av rally runt huset. "Pappa" har han också lärt sej och säga trots att han inte ännu riktigt vet vad det betyder.
Imorgon är det dags för sambon att återvända jobbet efter 6 veckors pappamånad, skönt tillika tycker jag. Skönt att få vardagen att rulla igen och njuta mera av varandras närvaro då man inte är med varandra nästan 24/7.

4 tänder!!

Publicerad 2013-04-11 22:08:06 i

Nicholas har alltså för tillfället två tänder som spruckit upp, har någon vecka redan funderat varför killen dreglar som bara den, sovit lite oroligt vissa nätter men aldrig hittat ens påbörjan av nya tänder.. Nu ikväll efter att jag kommit hem från lojo, satt i soffan och busade med N så råkade jag se att det är 4 framtänder uppe som håller på att spricka fram när som helst vilket förklarar allt! Kan bara tänka mej hur ont det gör :(
Efter ett pass med BikeBody90 + Hot venyttely i Lojo blev det ett dopp i bubbelbadet efter att killen lagt sej och sambon åkt på träningar, nu ska vi mysa lite innan det blir gonatt.
I bilden kan ni se busen i sin leksaks låda :)

länk, massage, försäkringar

Publicerad 2013-04-10 21:57:31 i

Dagen började jag meed en 20 minuter lång springtur med Dino (måste ta allt ut av sista dagarna med sambon hemma). Sen klockan 11.00 var det dags för andra massagen hos idrottsmassören Petter Forsström och kan varmt rekommendera honom till alla som behöver knodas om kroppen! Därefter blev det en träff i OP gällande några försäkrings offerter, men kan ju bara konstatera att int blev man någo klokare av det heller.
Innan jag säger tack och gonatt vill jag berätta för er att blåbärspajen var super lyckad :)

Annorlunda Måndag

Publicerad 2013-04-08 21:35:11 i

Tillsvidare är jag jätte nöjd med den nya vagnen, stor skillnad att ha en vagn med lufthjul från vår gamla. Åker jätte fint på snö-, sand- och asvaltvägar.. Iallafall det "lilla" jag hunnit gå med den. Liggdelen är mycket större i denhär än i den gamla o annars också en mycket stadigare och rymligare vagn än den gamla. Får se hudana åsikter framtiden hämtar men just nu känner jag så här :)
Ikväll har jag och Nicholas haft besök av hans gudmor Milla och hennes dotter, när de åkt hem och N lagt sej fick jag inspiration att baka en vanilj-kvarg-blåbärspaj och nu tänker jag provsmaka en bit ;) även bordduken har fått en ny look, turkost skall det bli till sommaren. Skall även lägga en turkos-vit matta i vardagsrummet bara jag får golven tvättade innan det.

Sibbo besök & ny vagn

Publicerad 2013-04-06 21:17:01 i

Idag har vi tillbringat hela dagen i Sibbo hos sambons moster, jätte god mat och trevligt sällskap :) blev dock ett dyrt besök eftersom jag en tid bak fick för mej att jag vill ha en ny barnvagn, fick den gamla såld och nya ägaren kommer och söka den imoron vilket betydde att jag asap måsta få en ny vagn åt N eftersom vi inte har någon annan vagn och han sover ute sin dagssömn dagligen. Så innan vi for till Sibbo åkte vi via Kervo och köpte den nya barnvagnen, Brio Smile. En "uppdaterad" version av Brio Sing. Smile har just kommit ut och efter att ha googlat en hel del om den så har inte så många erfarenhet av den pga att den är så ny, hoppas nu bara den är bra. Nedan om kan ni se storleks skillnaden på nya vagnen till vänster och gamla till höger, så större och stadigare är den i allafall. Var meningen att jag skulle köpa en svart men den är slutsåld även i brios lager och kommer mera först i slutet av maj och har inte möjlighet att vänta så länge så det blev färgen "deep ocean".

Slutresultat

Publicerad 2013-04-02 07:45:52 i

Mörkläggande rullgardin + mörkläggande gardiner och här ser ni slutresultatet ännu kl 8.10 på morgonen! Vilket ledde till att killen vaknade även först kl 7.50 iställe för 6.15, wuhuuuuu! :)

Rullgardinen

Publicerad 2013-04-01 21:47:18 i

En bild på Nicholas nya, mörkläggande rullgardin som testade både mina och sambons nerver i uppläggningen. Men nu är den där :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela