kristaaaa.blogg.se

En brud från Karis som är mamma till finaste Nicholas och sambo till Stefan, även kallad Schöne. Jobbar som skolgångsbiträde samt eftisledare i en finsk skola i Sjundeå. Skriver om min vardag som består av vänner, familj och motion.

Bröllop :)

Publicerad 2013-06-29 20:49:10 i Allmänt,

Idag har vi varit på bröllop 1 av 2. Vädret var på parets sida och det höll upp så att de kunde ha en önskad uteseremoni. Jätte fint! Bröllopet var i Lappvik, sjömansro och super fint tillställning :) tyvärr måsta vi åka hem redan 20.30 tiden för att söka Nicholas från hans snälla gudmor Milla som sett efter han idag. <3
Innan dagens bröllop har jag även hunnit delta i en möhippa, nämligen Veronica blivande Heinänen ;) hoppas dom haft en trevlig kväll dom med, överraskad blev hon iaf.
Imoron ska de bli lite firabel så nu i säng, nati.

Hangö

Publicerad 2013-06-26 21:15:36 i Allmänt,

Har haft en utmärkt dag idag i Hangö med svärmor och Nicholas. Vi anlände Hangö ca 10 tiden och sökte oss till plagen var vi befann oss i ca 4h. Nicholas fick springa omkring i den ljuvliga sanden, leka med sanden och även ta en skön tupplur i skuggan. Vädret var perfekt och det bästa var att det vädrade ganska bra vid havet så det var inte alls för varmt. Efter 4h vid stranden sökte vi osa till båthamnen för att luncha men eftersom flesta restauangerna hade dåligt med hälsosam mat för barn valde vi origo som hade det. MEN vi borde kanske även ha kollat vuxen menyn + priserna INNAN vi gick in. Prisklassen var nämligen mer än normal och dåligt med urval enligt mej. Så det fick bli laxsoppa för 16,80€. Helt okej. Nicholas mat var dock inte mycket billigare då den kostade 8,90€ (mos och knackorvar)!
Hemkomna var vi ca kl 18.00 med en trevlig dag bakom oss :) har alla bilder på kameran, så inga bilder idag.

ändrade planer

Publicerad 2013-06-24 09:20:11 i Allmänt,

Eftersom vädret inte var som förväntat så blev det inte ingå skärgård igår. Vi stannade hemma och grillade med min mamma och sambons famij, hade även sambons äldsta brorsa med familj på kaffe efter maten. Till efterrätt blev det igen vaniljglass med jordgubbar :) vädret blev ju dock fint på eftermiddagen så det var väldigt skönt att tillbringa kvällen ute. Sedan 8 tiden for jag och Milla på en 5 km länk med dino, så idag tänker ja nästan bara slappa.

sommar o sol, vatten o vind

Publicerad 2013-06-22 21:53:34 i Allmänt,

Härliga sommar! Otroligt hur man kan bli på gott humör av fint väder och trevligt sällskap :) idag åkte vi till Sågen i Ingå för att äta men till vår otur var det stängt så det fick bli pizza i Delta istället. Helt okej det med. Imorgon får vi nog äta rester innan vi åker iväg till ingå skärgård för att simma o sola.
Nedan en bild på Nicholas gunga han fick till födelsedagen och en bild på mej och min favorit hobby under sommaren.
Måste ju dock också berätta att jag varit idag och springa med dino en liten länk efter några veckors paus pga sjukdom, skönt var det iaf!

Midsommar

Publicerad 2013-06-20 21:13:18 i Allmänt,

Nu kommer jag med mina hurja åsikter igen. Tycker nämligen att midsommaren är så onödig helg och varför man egentligen måste fira det? Börjar bli gammal för tycker precis lika om alla andra helgar såsom vappen, påsken, nyår osv. Jag menar allt tvång firas brukar väl aldrig bli bra? Bara en ursäkt att supa liksom.
Vår midsommar kommer att se ut så att vi börjar med att fara och åka lite båt en sväng på eftermiddagen med Toffe o Kata, sen kommer vi hem till vårt och äta massvis med grillmat och vaniljaglass med jordgubbar! Mums säger jag :) ta det lugnt ni alla som tänker festa ordentligt!

1 års kalas

Publicerad 2013-06-15 22:26:33 i Allmänt,

Stressade helt i onödan att mina bakverk inte skulle räcka till för allt räckte mer än bra!

• 1 smörgåskaka
• 2 gräddkakor (ena med chokladmousse + jordgubbar & andra med banan + jordgubbar)
• Mokkarutor som snälla Noora bakat
• Kanelbullar
• Kex

Där var allt vad jag hade och bjuda på idag, smörgåskakan var enligt receptet för 20 pers och gräddkakorna var i normal storlek. Bullar tinade jag från frysen ca 15 st och mokkarutorna var bakade på en plåt. Vuxna var vi idag ca 22 st med jag och sambon inräknade.
Imorgon blir det sambons kusins konfirmation och hoppeligen får vi mera kaffegäster imorgonkväll så att det inte behövs slängas bort allför mycket mat :)

Nicholas 1 år <3

Publicerad 2013-06-14 22:57:40 i Allmänt,

Tänka sej att ett år sedan låg vi i Jorv sjukhus med vår nyfödda baby och skulle sova vår första natt med honom. Idag kl 20.04 blev vår "baby" officiellt ett år gammal, kan liksom inte förstå vart tiden gått? Vår baby kommer han ju alltid att vara oberoende hur fort tiden går. <3
Nedan skall ni få se start längden och vikten plus dagens mått efter 1 års granskningen i rådgivningen:

14.06.2012 - 3165g 49cm
14.06.2013 - 9860g 77cm

Bulla på bulla

Publicerad 2013-06-11 20:50:42 i Allmänt,

Har idag förberett lite inför helgens kalas, slog ihop en bulladeg och ca 30 st nybakta bullar varav jag måsta provsmaka direkt på två små ;) så nu är to-do listan lite kortare för en hel del skall ännu göras innan lördagen, såsom stor städa hela huset nästan från golv till tak och baka en hel del. Baka gör jag gärna, det är städandet som kan bli lite motvilligt.
Nedan kan ni se bild på mina bullar och en liten kille som försöker attackera dem.<3

Helgen

Publicerad 2013-06-09 11:53:50 i

På fredagen deltog vi Magnus Liljebergs 30 års överrasknings fest och lyckat var det! Lördagen var jag på möhippa och likaså sambon så Nicholas har varit övernatten hos fammo inatt. Möhippan var lyckad och blivande frun Jonna blev nog rejält överraskad :)
Idag skall vi på mina kusiners kalas och dit for sen den helgen. Imorgon ny vecka med nya tager.

Svåra frågor och ännu svårare beslut

Publicerad 2013-06-05 22:22:53 i

Har idag varit på ett bekantningsbesök till en möjlig arbetsplats men frågan är att har jag möjlighet att ta emot tjänsten om jag skulle få den? Det är frågan om den deltids tjänst med 25h/vecka och tyvärr så märks det ju i lönen också. Själva arbetsuppgiften skulle vara utmärkt för mej tror jag men nu är det ekonomiska delen som antagligen kommer att avgöra mitt beslut. Kan väl inte ansöka om ett jobb bara för att få ett jobb om vi inte kommer att klara oss ekonomiskt? Eller klara oss skulle vi ju nog antagligen oss men varför leva så om man kanske har en bättre möjlighet?

Monday, and a god one

Publicerad 2013-06-03 21:25:25 i

Idag har vi haft en jätte lyckad dag. Efter att N ätit sin lunch så for vi ut på terassen och lekte där tills han skulle sova, sen fick jag sola i ca 2h medan han sov sin dagssömn. Medan Nicholas sov fick jag även utsläpad hans "minipool" som jag köpte på rea förra året. När han vaknade så for vi åter till terassen men denna gång plaskade vi på i hans bassäng. Roligt tyckte Nicholas :) som mellanmål idag blev det en hemgjord päron isglass och killen var överlycklig! Efter middagen packade vi skötväskan och sökte oss till höstnäs för att ta oss ut med båten, härligt!
Sedan avslutade jag min kväll med en 4,5 km länk i sällskap av dino.

sommar och sol

Publicerad 2013-06-01 22:29:26 i

Ni sku bara veta hur det ser ut och ännu värre hur det har sett ut inne i vårt hus, beklagar stort för er alla som gästar hos vårt för jag kan lova att det inte är städat. När solen skiner som bäst ute och jag har min 1-2 timmar egen tid om dagen då N sover så orkar jag faktist int besvära mej att städa inomhus. Så det får se ut som det gör för jag orkar inte bry mej, take it or leave it.
15onde juni skall vi ha vår sons 1 års kalas så tills dess får jag väl lov att storstäda men anyhow, dit är ju ännu 2 veckor så varför stressa redan?
Idag fick jag äntligen köpt överdrag till grillen, skönt att ha en sak mindre att torka pollen ifrån! Sen har vi också besökt Tofag i ekenäs på förmiddagen, var och kollade lite gårds stenar och tror även att vi hittade något.. Återstår att se! Förutom detta har hela familjen gjort sin andra cykeltur för i år, denna gång till knäppen på mat :) Nicholas tyckte dock att hemvägen var tråkig så han tog en powernap, gullunge<3 kan inget annat säga än att jag älskar sommaren!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela